Societat

13.700 persones afectades per la cancel·lació de trens de Renfe

Hi haurà una indemnització a part de la reclamació habitual i s'entregaran el doble de punts pel bitllet adquirit

1 minut

Afectats per la supresió de trens de Renfe

Renfe xifra en 13.700 els viatgers afectats pel descarrilament d'un tren entre Atocha i Chamartín, que ha obligat a suspendre més de 30 trens entre Madrid i la Comunitat Valenciana este cap de setmana. El director general de Negocis i Operacions de Renfe, Óscar Gómez Barbero, ha assegurat que la companyia tracta de trobar solucions "creatives".

Entre eixes solucions, el portaveu de Renfe ha assenyalat que estan enviant trens de Mitjana distància que porten a la gent d'Alacant fins a Albacete, i a la ciutat manxega envien un tren de "gran capacitat" de Rodalia per a agafar a eixos clients. "Els puc assegurar que els millors professionals que hi ha en este sector són ací en Renfe", ha enaltit. "Estan tots compromesos i dedicats a resoldre la situació que tenim hui, sabem que és dura, serà molt difícil durant el dia de hui, esperem que demà, si no aconseguim arreglar la situació, millorar un poc el que tenim, però ara no podem afirmar com serà la situació de demà", ha admés.

A més, ha assenyalat que el tren descarrilat entre Atocha i Chamartín encara no s'ha retirat i s'iniciarà un comité d'investigació. "El tren encara seguix en el túnel. Estem en el procediment d'avaluació de què és el que hem de fer per a restaurar les operacions al més prompte possible", ha comentat.

El portaveu ha avançat que hi haurà una indemnització a part de la reclamació habitual i s'entregaran el doble de punts pel bitllet adquirit. "Això no hi ha qui ho compense, però és una manera de reconéixer que esta situació és una mica més que normal", ha manifestat.

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, preveu que este dilluns puga restablir-se el servei ferroviari habitual d'Alta Velocitat entre les estacions d'Atocha i Chamartín, després del descarrilament d'un tren sense passatgers este dissabte. "Hui estan treballant per a alliberar una de les dues vies del túnel i és possible que demà tinguem una operativa normal".

Així, el ministre ha explicat que este dissabte van succeir "dues coses diferents i ambdues molt greus". En primer lloc, el descarrilament d'un tren "que anava remolcat a taller en el túnel que comunica Chamartín amb Atocha". Esta circumstància, ha relatat, "no va ocasionar greus problemes d'operativa perquè els trens que faltaven s'anaven a traure per Atocha".

No obstant això, "dues hores després aproximadament de produir-se eixa incidència, una persona va amenaçar de llançar-se a les vies i per ordre de la força pública" es va haver de "tallar tensió de catenària de totes les vies d'Atocha durant més de dues hores". "Amb tot el que això va suposar, parar trens, tota la gent que estava en l'estació no va poder eixir", ha manifestat.

Segons el ministre, esta mateixa vesprada "segurament" es realitza una nova comunicació mentrestant, ha insistit, continuen "resolent el problema del túnel" que "sembla que pot resoldre's abans del que estava previst". "Potser esta vesprada tenim bones notícies i l'operativa demà la recuperem amb normalitat", ha asseverat.