25n
25N
25N

Socialistes presentaran mocions als ajuntaments per a l'alliberament de les patents de les vacunes

Socialistes presentaran mocions als ajuntaments per a l'alliberament de les patents de les vacunes
12/04/2021 -

El PSPV-PSOE presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a demanar l’alliberament de les patents de les vacunes contra la COVID-19 i de la posada en marxa de “tots els mecanismes possibles” per a augmentar la producció de dosi. El text segueix les indicacions de l’OMS, partidària de suspendre les patents de vacunes, tractaments i altres eines sanitàries contra el coronavirus, i insisteix que aquesta iniciativa ens situaria més prop de la immunitat global”.

En aquest sentit, el PSPV-PSOE apunta que “davant una pandèmia mundial en la qual tots els països es veuen afectats, necessitem una solució mundial” alguna cosa que, subratllen, encara no s’està produint: “Molts països, especialment els que menys recursos tenen, han patit i s’enfronten a una greu escassetat de productes mèdics com els tests de diagnòstic, però sobretot de vacunes”.

La proposta, que segueix la línia defensada pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, explica que l’accés a les vacunes no pot estar determinat pel poder adquisitiu de cada territori o pels interessos privats dels laboratoris. “Fins que no estiga l’última persona protegida, no superarem la pandèmia”, subratlla el text de la moció.

Amb tot això, els i les socialistes valencianes demanen als ajuntaments que insten el Govern d’Espanya i a les autoritats europees a “actuar i exigir que no hi haja paleses mèdiques aquesta pandèmia, perquè així les vacunes, medicaments i diagnòstics de la COVID-19 arriben a totes les persones del món”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 16 =

museo prehistoria