25n
Orgull
Orgull

Els socialistes proposen una actualització de la llei perquè els plens locals regulen els permisos de maternitat o paternitat

Borja Sanjuán adverteix que la legislació actual dóna un pèssim exemple al sector privat a l’hora de respectar aquest dret

Els socialistes proposen una actualització de la llei perquè els plens locals regulen els permisos de maternitat o paternitat
29/07/2021 -

El partit socialista a l’Ajuntament de València impulsarà una modificació normativa perquè es reculla el dret de tots els regidors que es troben de permís per maternitat i paternitat a cuidar dels seus fills.

Actualment, els edils no estan subjectes al règim jurídic dels permisos de maternitat i paternitat com la resta de treballadors per la seua condició de càrrec electe.

Encara que poden acollir-se al permís, en la pràctica no es troben de baixa mèdica, la qual cosa implica que durant el seu permís han d’atendre funcions com, per exemple, les votacions en el ple.

Aquesta falta de regulació és la que ha obligat hui als tres regidors que es troben de permís per maternitat i paternitat, la vicealcaldessa Sandra Gómez, la portaveu del PP, María José Catalá, i el portaveu de Compromís, Carlos Galiana, a connectar-se telemàticament al ple per a procedir a les votacions al mateix temps que cuidaven dels seus fills.

El portaveu dels socialistes, Borja Sanjuán, ha anunciat en el ple que el Partit Socialista impulsarà una modificació de la llei per a evitar que es tornen a produir aquest tipus de situacions.

“Hui es produeix una situació que és d’una altra època. En el ple de l’Ajuntament de València hi ha tres companys i companyes regidors que han sigut mares o pares i estan connectats al ple perquè és necessari que puguen votar els diferents punts perquè no tenim una normativa de funcionament dels plens locals que resolga una situació de baixa de maternitat o paternitat”, ha asegurat.

El també regidor d’Hisenda ha incidit en què aquesta situació es produeix en una administració pública i “dona un pèssim exemple al sector privat a l’hora de respectar aquest dret que, evidentment, és sagrat dins de la normativa laboral.

“Per tant, proposarem, i crec que amb l’acord de tots els grups de la corporació, que s’estudie una modificació d’aquesta normativa pensada en una altra època i que no té sentit de gènere perquè hi haja elements que permeten respectar en la representació pública les baixes de maternitat i paternitat i no obliguen els regidors i regidores a haver de ser presents, encara que siga telemàticament, en un ple”, ha conclòs Sanjuán.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 4 =