caixa popular

Sobre la llei LGTBI

05/03/2018 -

Hem crescut amb açò. Lo seu no era normal. Era vici, malaltia o bogeria. O un conjunt de tot açò. Era alguna cosa a corregir. A crits, a bastonades, amb desterrament, amb presó…

Calia denunciar-ho, legislar en contra seu. No havien d’acostar-se als nostres xiquets, podien pervertir-los. D’elles amb prou faenes es parlava, en aquesta història també hi ha doble i fins i tot triple discriminació. Quasi no existien.

De la bisexualitat només es deia que era una perversió. Coneixíem a les persones trans com travestis, gent de la nit i la prostitució. De nou aquelles que van nàixer amb sexe femení i no sentien que la seua identitat es corresponia amb ell, eren invisibles.

Recorde que en la meua infància el pitjor insult que se li podia dir a un xiquet era marieta. Quan les xiquetes aconseguíem tenir una bona amiga, d’eixes amb les quals es comparteix tot, l’ombra del dubte sempre pesava sobre nosaltres: no seran. . .?

Hem viscut així, negant, torturant o simplement donant l’esquena a aquells i aquelles que ens necessitaven.
Arrere van quedar, afortunadament, els temps de batudes i detencions, però encara queden els qui defensen teràpies aversives i curacions miraculoses per a retornar a la cleda a aquells i aquelles que no entren en la normativitat de ments estretes.

Una societat digna té l’obligació de garantir drets a tota la ciutadania. Sense cap tipus de discriminació. Està escrit en la constitució. I en la declaració universal de drets humans.

Un govern progressista com el del Botànic no pot deixar passar l’oportunitat de reparar el dany, de ser just, de vetlar pel principi d’igualtat.
Em va emocionar dimarts passat acudir a la presentació de l’avantprojecte de la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI. En les mateixes dependències on van suportar penes per ser diferents. En el mateix espai on van patir, s’obria la porta per a la seua felicitat.

M’alegra moltíssim poder formar part en nom del grup socialista en les Corts de la comissió que treballarà en el tràmit parlamentari d’aquesta Llei. Esperem poder celebrar prompte al costat de tota la societat valenciana la seua aprovació, perquè eixe dia, encara que com dimarts passat, ploga o el vent siga fred, serà un gran dia.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + onze =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018