25n
25N
25N

El sistema de dependència atén actualment a més de 85.000 persones

El sistema de dependència atén actualment a més de 85.000 persones
06/10/2019 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment un total de 85.282 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, després d’incorporar durant setembre a un total de 2.149 nous usuaris.

Així es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos, ha explicat en un comunicat la Generalitat, que ha destacat “l’agilització en la resolució d’expedients i en la incorporació de nous beneficiaris al sistema“.

Aquestes dues mesures, segons l’administració, responen al pla d’impuls dissenyat per la Conselleria amb l’objectiu de reduir el nombre de persones pendents d’atendre.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, es desprén de l’informe que durant el mes de setembre es van registrar un total de 4.824 noves sol·licituds.

El nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i ha permés incrementar el nombre de valoracions. Així, durant el mes passat es van dur a terme un total de 2.618 valoracions en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, i respecte al cost de les prestacions econòmiques, l’import de la nòmina de setembre ascendeix a 27,8 milions d’euros.

De les 85.282 persones en situació de dependència incloses en el sistema, al voltant del 46 per cent reben atenció especialitzada a través de serveis residencials, centres de dia, habitatges tutelats, centres d’atenció primerenca o CRIS, o a través d’una prestació econòmica vinculada a servei residencial o de centre de dia.

La resta de persones en aquesta situació rep una prestació econòmica per persona cuidadora de l’entorn familiar, tal com la persona sol·licitant i la seua família i la persona especialista en treball social acorden com a millor recurs per a la situació personal de qui formula la petició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =