25n
25N
25N

Renoven el sistema contra incendis de la Devesa del Saler

Renoven el sistema contra incendis de la Devesa del Saler
03/10/2017 -

Tècnics de l’Ajuntament de València i de l’empresa Emivasa han iniciat els treballs de renovació de la canonada de 400 mil·límetres de diàmetre que circula per la Devesa del Saler. Així ho ha donat a conéixer hui el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, que ha explicat que l’objectiu d’aquesta col·laboració és la millora de l’abastiment d’aigua del sistema contra incendis que protegeix el Parc Natural.

Emivasa té previst instal·lar una nova canonada de fosa de 400 mil·límetres de diàmetre, al llarg de 4,1 quilòmetres del vial central existent, amb la qual cosa no s’afectarà la zona d’arbratge. Complementàriament, s’instal·laran 12 nous hidrants que se sumaran al sistema actual, que permetrà reforçar el sistema contra incendis del Parc Natural.

Segons ha explicat el delegat, aquesta nova fase del projecte es prolongarà fins a desembre, moment en què els tècnics d’Emivasa i de l’Ajuntament procediran a executar els dos primers trams dels cinc previstos a l’interior del parc. Prèviament, i en coordinació amb el Servici Devesa-Albufera, es realitzarà el desbrossament a la zona on està previst iniciar les obres i la realització de l’excavació.

Aquesta actuació programada pertany al projecte de desdoblament de la canonada actual, localitzada entre Pinedo i el Perellonet. “Amb aquesta nova canonada milloraran les prestacions de la instal·lació, a més d’evitar les pèrdues d’aigua que s’han produït en els últims anys en aquest entorn natural tan sensible”, ha explicat Vicent Sarrià.

PROTECCIÓ MEDIAMBIENTAL

El regidor Sarrià ha assegurat que l’execució d’aquest projecte “millorarà les prestacions d’aquesta canonada arterial; a més, garantirà l’abastiment als hidrants del Parc de forma continuada”. A més, al llarg del període de treball, “el subministrament d’aigua estarà en servici sense registrar cap afecció. Una vegada finalitzats, l’actual xarxa d’hidrants es desconnectarà de l’antiga canonada i es connectarà a la nova”, ha afirmat.

En aquest context, i amb l’objectiu de donar informació a la ciutadania sobre els treballs que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos a la Devesa, l’empresa Emivasa ha instal·lat cartells informatius sobre l’actuació, realitzats en fusta per a minimitzar l’impacte ambiental. Els cartells mostren el títol: “Ampliació i millora del sistema contra incendis del Parc de la Devesa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =