caixa popular

S'inicia la “barrejà” de l'arròs en la Marjal d'Alfafar

Les zones de pas de les maquinàries han sigut senyalitzades degudament i la Policia realitzarà vigilàncies

S'inicia la “barrejà” de l'arròs en la Marjal d'Alfafar
17/05/2017 -

S’ha iniciat la coneguda “barrejà” en els camps d’arròs de la Marjal d’Alfafar. Durant el que queda del mes de maig i fins a principis de juny, les persones que es dediquen al cultiu d’arròs en el municipi, han començat amb la mescla de les terres dels camps d’arròs per a seguir amb el procés de cultiu de l’arròs, i arreplegar este cereal autòcton al setembre.

El mes de maig, és l’època de l’any on els agricultors i agricultores barregen les terres perquè no hi haja pèrdues quan toque arreplegar este cereal típic del municipi de l’Horta Sud en el mes de setembre.

Alfafar compta amb aproximadament 720 hectàrees (8.640 fanecades) dedicades al cultiu de l’arròs. Actualment el “barrejat” es fa amb màquines especials que s’encarreguen que la repartida de l’arròs siga l’adequada sota la supervisió dels agricultors i les agricultores.

La regidoria d’Agricultura i Medi ambient de l’Ajuntament d’Alfafar, controla any rere any este procés de mescla de les terres dels camps perquè la campanya d’arròs siga un èxit. A Alfafar més de 600 famílies viuen del cultiu de l’arròs, una dada que reflecteix la importància d’este cereal per a la població d’Alfafar.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar es fomenta l’interés de conservar les arrels del municipi, entre les quals està el cultiu de l’arròs en la Marjal d’Alfafar que forma part de la història de la localitat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 20 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris