25n
25N
25N

La Sindicatura de Comptes fiscalitzarà les ajudes de la Generalitat a treballadors afectats per ERTO

La Sindicatura de Comptes fiscalitzarà les ajudes de la Generalitat a treballadors afectats per ERTO
19/05/2020 -

La Sindicatura de Comptes ha decidit ampliar el seu Programa Anual d’Actuació 2020 amb la realització d’un informe de fiscalització sobre les ajudes aprovades per la Generalitat Valenciana a persones treballadores amb rendes baixes afectades per un ERTO a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 amb l’objectiu de verificar que s’han concedit complint la normativa reguladora.

Com ha ocorregut en altres ocasions, la Sindicatura adapta així la seua tasca fiscalitzadora a les circumstàncies actuals marcades per la crisi del coronavirus. És la primera vegada que la Generalitat processa unes ajudes tan “massives” en tan poc temps i sense fiscalització prèvia.

Davant el risc que comporta aquesta situació d’urgència, aquest òrgan de control ha optat per fiscalitzar la gestió de les ajudes, permetent acreditar la transparència i el compliment de les normes, així com assegurar un alt nivell de rendició de comptes per part de l’administració.

La Sindicatura fiscalitzarà les ajudes regulades en el Decret llei 3/2020 d’ajudes econòmiques als treballadors afectats per un ERTO, que s’atorgaran per concessió directa després de complir una sèrie de requisits establits. Es fixa un import màxim de 30 milions d’euros per a aquesta mena d’ajudes, fixant-se en 150 euros l’import assignat a cada beneficiari, per la qual cosa el màxim possible de beneficiaris seran 200.000.

A pesar que s’ha eliminat la fiscalització prèvia, la Intervenció General de la Generalitat ha inclòs aquestes ajudes dins dels seus plans de control financer i la Sindicatura de Comptes col·laborarà en matèria d’auditoria de sistemes, ja que tota la gestió es realitzarà fonamentalment per mitjà d’encreuaments de bases de dades tant de la Generalitat com del SEPE estatal.

Així doncs, gran part d’aquest treball de fiscalització es realitzarà mitjançant l’aplicació de tècniques pròpies de la Unitat d’Auditoria de Sistemes d’Informació (UASI) de la Sindicatura de Comptes, un referent a nivell estatal en la modernització dels sistemes de control i rendició de comptes per mitjans electrònics. La UASI coordinarà la seua tasca amb la Intervenció General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =