caixa popular

Bombers i Policias locals denuncien "controls massius" i "suplements per escriure en valencià" a Xirivella

Bombers i Policias locals denuncien "controls massius" i "suplements per escriure en valencià" a Xirivella
10/07/2018 -

El Sindicat de Policies Locals i Bombers (SPPLB) denuncia que la Regidoria de Seguretat Ciutadana de Xirivella ha impulsat un “decret” que exigeix als agents “identificacions i controls massius” i estableix “pagar un suplement en nòmina per escriure en valencià“.

En un comunicat, el SPPLB rebutja aquesta “acció repressora al ciutadà de Xirivella” i ha avançat que, “davant la gravetat dels fets, la transcendència en l’opinió pública i la presumpta vulneració de drets reconeguts en la Constitució”, no descarta exercir accions legals. De moment, ha presentat un recurs a la resolució.

‘El decret estableix que “quantes més multes i identificacions als ciutadans, l’agent cobrarà més’

Segons l’organització, el decret estableix que “quantes més multes i identificacions als ciutadans, l’agent cobrarà més”, davant el que recorda que “les actuals identificacions massives de ciutadans són il·legals i s’han de prohibir, de manera que solament s’identifique si hi ha sospita fundada de delicte o infracció administrativa”.

Amb la finalitat de “constituir el treball policial com un servei garant de drets”, el SPPLB demana que s’aplique com a principi fonamental el de mínima intervenció, “consistent en què no es pot actuar, identificar o registrar a cap ciutadà sense una sospita fundada que ha comés un delicte o infracció administrativa o pot cometre-ho”.

Per contra, al seu judici, “les identificacions massives tracten d’aconseguir una justificació estadística, amb finalitats recaptatòries”, per la qual cosa considera que han de prohibir-se. “No són més que un control de la població impropi d’un estat de dret, així com una mera forma de recaptació usant per a açò serveis policials que no haurien de realitzar aquesta funció sense un motiu legal justificat”.

Un altre punt del “decret” sobre el qual adverteix el sindicat és que “pretén pagar als agents un suplement en nòmina per escriure en valencià”. “És que el treball escrit en castellà no serveix?”, es pregunten des del SPPLB.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − nou =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018