25n
25N
25N

Un total de 580 persones participa en un simulacre d'incendi a la Ciutat de la Justícia

Un total de 580 persones participa en un simulacre d'incendi a la Ciutat de la Justícia
18/12/2018 -

Un total de 580 persones han participat en l’organització del simulacre d’incendi realitzat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de València per a avaluar la capacitat d’evacuació del complex, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En l’exercici, amb classificació d’emergència general, s’ha evacuat al col·lectiu compost per la plantilla que treballa en el complex judicial més els usuaris dels jutjats i els treballadors d’empreses externes que es trobaven en l’edifici en el moment de la simulació.

Així, en el simulacre han participat 150 empleats de la Ciutat de la Justícia, enquadrats en els diferents equips d’evacuació i emergència segons marquen els plans d’autoprotecció. Al complex judicial també han acudit una dotació de la Guàrdia Civil, encarregada de la custòdia de les instal·lacions, 15 agents de la Policia Local i Bombers, així com una unitat de Suport Vital Bàsic al costat d’observadors de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) i 17 persones adscrites a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, entre personal tècnic i membres de la Policia de la Generalitat.

L’exercici ha durat al voltant de 60 minuts des que ha sonat l’alarma simulada a les 8.00 hores i s’ha considerat conclosa pels responsables del Lloc de Comandament Avançat (PMA) a les 9.00 hores.

La simulació s’ha iniciat amb la fase de detecció d’un suposat foc que provoca el tret d’una pre-alarma que situa el risc en el nucli A2 de la planta 4a de l’edifici A.

INTENT DE CONTROL FALLIT

Després de comprovar ocularment que l’amenaça és real i després d’un suposat intent de control fallit de l’emergència per part del personal habilitat per a això de l’empresa de manteniment, es comunica al cap d’Intervenció que s’ha d’activar el protocol d’emergència general que implica, segons el pla d’autoprotecció, que els equips i mitjans de protecció propis del complex judicial són insuficients per a atendre la incidència.

Posteriorment, el cap d’Intervenció comunica, telefònicament, al cap d’Emergències que la magnitud del foc és tal que és necessària la intervenció de mitjans externs de protecció (Bombers, Policia Local i Servei d’Assistència Mèdica).

Per part seua, el cap d’Emergències comunica al capità de la Guàrdia Civil que es precisa l’evacuació de l’edifici perquè la Benemèrita (al costat de la seguretat privada) inicie el procediment. Tal com contemplava el pla, entre l’activació de la pre-alarma i aquest pas del procés han transcorregut 13 minuts.

A partir de les 8.16 hores s’ha dut a terme l’evacuació després de l’emissió del missatge de desallotjament a través del sistema intern de megafonia del complex judicial. Els usuaris i treballadors s’han dirigit al punt de trobada per a efectuar el recompte mitjançant els llistats elaborats per a executar el pla d’autoprotecció. L’evacuació de tot l’edifici s’ha executat, conforme al pla previst, en sis minuts donant-se el recompte per finalitzat al voltant de les 8.25 hores.

Amb posterioritat a eixe moment, s’ha finalitzat la intervenció dels bombers (8.30 hores), la inspecció de les instal·lacions (8.31 hores) i l’ordre del cap d’Emergències perquè el personal torne als seus llocs de treball (8.35 hores).

El simulacre ha finalitzat amb la comunicació oficial del cap d’Emergències a 112 informant que l’exercici ha acabat i que es torna a la normalitat (8.45 hores). En dates pròximes, responsables de seguretat del complex es reuniran per a avaluar els resultats de l’exercici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + divuit =

Valencia activa
bombers
Valencia activa