25n
Orgull
Orgull

La platja de Port de Sagunt viu un simulacre d'emergència aeronàutica

La platja de Port de Sagunt viu un simulacre d'emergència aeronàutica
21/08/2019 -

La platja de Port de Sagunt (València) ha acollit aquest dimecres un simulacre d’activació del Pla de Reacció davant una Emergència Aeronàutica (PREA) amb l’objectiu d’identificar possibles manques en casos en els quals s’activa eixe pla davant un accident aeri ocorregut fora de l’aèria de l’heliport de Bétera, en què es necessita l’actuació dels diferents mitjans integrats en el servei d’emergència 112.

L’operatiu, organitzat per la Policia Local de Sagunt i el Batalló d’Helicòpters d’Emergències II, s’ha desenvolupat amb èxit, segons ha informat l’ajuntament de la localitat en un comunicat.

El simulacre ha consistit en un aterratge d’emergència d’un helicòpter en una zona concorreguda de gent a la platja. Durant la càrrega d’aigua en una sessió d’instrucció a la platja de Port de Sagunt, l’aeronau HU-27 ha patit una avaria provocant un simulacre d’accident de l’aeronau.

Els pilots han realitzat la solta del helibalde i han comunicat a la tripulació que procediren a realitzar una presa d’aigua però, a causa de la seua escassa altura i la situació, dos integrants de l’helicòpter han decidit llançar-se a l’aigua. Posteriorment, s’ha efectuat l’aterratge d’emergència en una zona concorreguda de gent a la platja, per la qual cosa s’ha hagut d’establir un perímetre de seguretat.

Mentrestant, el servei de salvament i socorrisme ha intervingut en l’aigua per a desallotjar la zona i atendre les persones, mentre que la Policia Local, Policia Nacional i Protecció Civil ho ha fet fora de l’aigua establint un perímetre de seguretat.

Els helicòpters han auxiliat a l’aeronau, juntament amb els efectius de bombers, amb mitjans d’excarceració i efectius de sanitat. A continuació, ha arribat a la zona un helicòpter del CNP i s’ha establit un perímetre de seguretat per a habilitar la zona d’aterratge d’helicòpters. Finalment, una vegada han aterrat els helicòpters, s’ha atés i traslladat a les víctimes.

L’ampli dispositiu que ha intervingut en el simulacre és el Batalló d’Helicòpters d’Emergències II, l’UME (Unitat Militar d’Emergències), la Policia Local de Sagunt, patruller del Servei Marítim de València de la Guàrdia Civil, Mobilitat Urbana, el Consorci de Bombers de la Diputació de València, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, Protecció Civil, el servei de Salvament i Socorrisme de l’Ajuntament de Sagunt i el dron de rescat, així com el gabinet de premsa de l’Ajuntament de Sagunt i assistència tècnic sanitària del consistori formada per dos equips complets de Servei Vital Bàsic.

L’activitat ha requerit la participació de dos helicòpters HU-27, una embarcació de suport de l’UME, quatre quads, una embarcació, vehicle tot terreny i una patrulla, el camió de l’equip d’excarceració de bombers de la Diputació de València, un vehicle de suport de la Guàrdia Civil, un helicòpter de suport Eurocopter EC-135 de la Policia Nacional i una patrulla, una moto aquàtica de Salvament i Socorrisme i un quad, un dron, un tot terreny de Protecció Civil i dues ambulàncies SVB.

L’alcalde accidental de Sagunt, Javier Raro, ha declarat que el simulacre “és una iniciativa que sorgeix per part de la Policia Local de Sagunt, especialment de la Policia de Platges”, mentre que Ricardo March, intendent de la Policia Local de Sagunt, ha explicat que amb aquest simulacre “es pretén realitzar pràctiques sobre situacions reals que es poden donar en el municipi de Sagunt amb l’objectiu de minimitzar temps de reacció i coordinació de tots els cossos. L’objectiu final és minimitzar el temps de reacció, minimitzar danys personals i materials”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 17 =