25n
25N
25N

Simón reconeix que els test ràpids "poden incrementar substancialment els positius" per coronavirus

Simón reconeix que els test ràpids "poden incrementar substancialment els positius" per coronavirus
18/03/2020 -

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que la “immediata” introducció dels test ràpids de diagnòstic del coronavirus “poden incrementar substancialment els positius”, en aflorar un gran nombre de casos que fins ara no havien sigut confirmats davant la incapacitat de realitzar les proves.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, l’objectiu és que aquests test es realitzen a una població més àmplia, tant a col·lectius vulnerables com a aquelles persones que romanguen en règim domiciliari que presenten simptomatologia. “Suposarà un gran avanç en el diagnòstic precoç de la malaltia”, assegura el Ministeri.

En roda de premsa, Simón ha ressaltat que aquests test se’n van a engegar “immediatament”, una vegada siguen validats en el Centre Nacional d’Epidemiologia, i que ja ha arribat un primer volum “en quantitats molt importants”. “Amb aquest mecanisme recuperarem alguns dels problemes que hi havia, de molta gent que es retardava el poder fer-los el test”, ha apuntat.

L’expert ha detallat que els primers tests ràpid se’n van a realitzar en una mostra representativa per a valorar “la possible transmissió comunitària i establir com de disseminada està la transmissió del virus”. Ha admès que es “poden incrementar substancialment els positius”, però no espera un “devessall” de casos greus, sinó el mateix percentatge de pacients que requereixen ingressar en UCI, que se situa en el 5,6 per cent en aquests moments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 13 =