25n
25N
25N

Simón diu que faran un esforç perquè passen de fase totes les CCAA però demana que no demoren els informes

Recalca que els calendaris per a arribar a la nova normalitat “són molt orientatius” i precisa que hui han rebut ja 5 sol·licituds de CCAA

Simón diu que faran un esforç perquè passen de fase totes les CCAA però demana que no demoren els informes
13/05/2020 -

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, el doctor Fernando Simón, ha assegurat hui que Sanitat farà un esforç perquè passen de fase totes les CCAA però les demana que no demoren el lliurament d’informes amb les peticions que realitzen.

El doctor Simón ha insistit que les avaluacions de les propostes que facen les regions s’han de fer la setmana prèvia i ha volgut deixar clar que l’avaluació no és una qüestió d’uns minuts. Aquesta implica una revisió molt exhaustiva de les dades entre les CCAA i el Ministeri per a arribar a un enteniment clar de la situació sobre les capacitats instal·lades com dels sistemes de vigilància, els de detecció precoç de casos i de la situació epidemiològica a cada moment.

I atés que es necessita un temps mínim per a analitzar tot, al voltant d’una setmana per a fer les avaluacions, ha demanat als responsables regionals que no es demoren en el lliurament dels informes.

Ha argumentat, en aquest sentit, que el des del Ministeri també s’està fent un esforç perquè “tothom puga entrar”, però recalcant que les CCAA han d’entendre que no es pot fer un informe de qualitat si no tenen un temps suficient. “No ha de ser el millor informe del món, però sí de qualitat perquè estiguen satisfetes totes les parts i això no es pot fer si s’ha de fer en mitja hora”, ha recalcat.

“Això implica que estirarem tot el que es puga per a la recepció de sol·licituds però no seria assenyat per part nostra fer valoracions si les sol·licituds arriben els dijous per a haver de donar una resposta el divendres”, ha advertit, assenyalant la necessitat d’anar amb compte perquè si les avaluacions no estan ben fetes poden suposar riscos per a la població.

ELS CALENDARIS SÓN “MOLT ORIENTATIUS”

Quant a si es complirà o no la previsió d’arribar a la nova normalitat a la fi de juny, el director del CCAES ha precisat que s’ha de considerar els calendaris que s’han donat per a passar d’una fase a una altra com “molt orientatius” perquè, de fet, es van donar de manera orientativa.

En aquest sentit, ha explicat que si l’epidèmia evoluciona de manera diferent al que s’està observant de moment, és a dir, si hi haguera canvis tothom entendria que es modificaren els calendaris. No obstant això, ha precisat que fins ara l’evolució és la que es podia preveure.

Fins hui, ha explicat que el Ministeri de Sanitat ha rebut, ben oficial o oficiosament, les sol·licituds de 5 CCAA per a fer modificacions en les seues propostes prèvies per a fase un. A aquestes cal afegir les illes que ja estaven en fase un des d’una setmana abans que la resta dels territoris i que han fet ja una proposta per a passara la fase 2 que s’està valorant. I altres comunitats han anunciat que realitzaran la proposta però que encara no s’ha rebut en el Ministeri.

No obstant això, compta que demà a la nit o com a més tard el divendres al matí es faça la valoració conjunta del Ministeri amb cadascuna de les regions, que desemboque en la proposta.

El doctor Simón també creu que es mantindran els dilluns com el dia per a fer el canvi de fase en la desescalada, atés que la proposta és que es facen cada 15 dies igual que la proposta de base és que la unitat siga la província. No obstant això, admet que si es justifica adequadament i les dades ho avalaren es podrien valorar situacions diferents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus
el puig