25n
25N
25N

Set hospitals valencians participen en el primer assaig per a previndre el virus en professionals

Set hospitals valencians participen en el primer assaig per a previndre el virus en professionals
11/04/2020 -

Un total de set hospitals de la Comunitat Valenciana participaran en el primer assaig clínic dirigit a previndre la malaltia per coronavirus en professionals sanitaris. Els primers resultats d’aquest projecte es preveuen en quatre setmanes.

El Ministeri de Sanitat, a través del Pla Nacional sobre la SIDA, ha promogut el primer assaig clínic dirigit a previndre la malaltia per coronavirus en professionals sanitaris.

Es tracta d’Epicos (Assaig Clínic per a la Prevenció de la Infecció per Coronavirus en Sanitaris), un estudi que arrancarà en els pròxims dies en un total de 62 hospitals de 13 comunitats autònomes i que comptarà amb la participació de 4.000 professionals sanitaris, ha detallat l’administració central en un comunicat.

En el cas de la Comunitat Valenciana participaran set centres: els hospitals Arnau de Vilanova, Clínic Universitari, General Universitari, La Fe i Doctor Peset, a València; l’Hospital General Universitari d’Elx i el General Universitari d’Alacant.

Epicos és “el major assaig clínic d’aquestes característiques a Europa i un dels més grans del món”, ha assegurat el Ministeri, que destaca a més que en ell participaran personal mèdic i d’infermeria, zeladors, farmacèutics, tècnics de radiologia i laboratori.

L’objectiu d’aquest assaig, del qual es preveu comptar amb els primers resultats en quatre setmanes, és avaluar el risc de desenvolupar la malaltia simptomàtica per COVID-19 en personal sanitari d’alt risc. Per a això, s’administrarà de manera preventiva i aleatòria un o dos medicaments que es compararan amb un grup placebo, en línia amb les directrius de l’OMS i la comunitat científica.

Així, es compararà l’eficàcia preventiva de tres tractaments estratègics: hidroxicloroquina, antiretrovirals que s’utilitzen per a tractar la infecció per VIH (emtricitabina/tenofovir disoproxilo) i la combinació de tots dos. El tractament preventiu tindrà una duració de 12 setmanes encara que es realitzaran anàlisis mensuals per a avaluar l’eficàcia de cada opció.

Amb aquest assaig clínic, el Ministeri de Sanitat, a través del Pla Nacional sobre la SIDA i amb la col·laboració de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), cerca “protegir als professionals sanitaris que es troben en la primera línia de la resposta a la pandèmia, i als pacients, als quals el personal sanitari amb malaltia asimptomàtica pot transmetre de manera inadvertida la malaltia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − setze =