25n
Orgull
Orgull

La becadeta: una necessitat fisiològica i no un costum

Posada Las Doñas del Portazgo

La becadeta: una necessitat fisiològica i no un costum
15/08/2018 -

La becadeta és una necessitat fisiològica i no un costum, segons han subratllat experts de la Càtedra d’Investigació del Somni de la UGR-Grup Lo Monaco en recopilar diversos estudis dedicats a aclarir els beneficis de dormir després del menjar.

“Si la becadeta és costum o té realment alguna utilitat avaluable està portant a diversos teòrics en la matèria del descans i el somni en general a avaluar els possibles beneficis o perjudicis de la mateixa”, ha indicat el membre de la càtedra esmentada, el doctor Alejandro Guillén Riquelme.

Entre els estudis recopilats es troba un de la Universitat d’Atenes (Grècia), que ha conclòs que dormir la becadeta ajuda a protegir-se contra l’estrés i les malalties cardiovasculars.

A més, segons el doctor James Maas, de la Universitat de Cornell (Estats Units), ha especificat que la becadeta estimula la creativitat, relaxa les tensions laborals i augmenta el rendiment dels treballadors.

“L’home és un animal bifàsic i en l’equador de la jornada pateix una caiguda en els nivells d’atenció i de les constants vitals. L’única manera de combatre-la és amb un somni, preferiblement breu i lleuger, però suficient per a pal·liar el nostre dèficit d’hores de descans”, ha explicat Maas.

Altres recerques han sostingut que la becadeta afavoreix el rendiment intel·lectual, la capacitat psicomotriu i disminueix la sensació subjectiva de somnolència.

Una investigació de Harvard (Estats Units) també es mou en aquesta línia. Diversos investigadors han analitzat les destreses de memòria i aprenentatge de dos grups de voluntaris, un dels quals va dormir  la becadeta. S’ha conclòs que el seu acompliment era significativament millor i que una migdiada podria ser tan beneficiosa com el somni nocturn.

El mateix estudi també ha mostrat que la becadeta pot prevenir el bruxisme, estrényer les dents durant el somni; la narcolèpsia, excessiva somnolència diürna, i incrementar les habilitats i la capacitat de concentració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 2 =