25n
25N
25N

El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Carcaixent atén a prop de 1.000 persones

El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Carcaixent atén a prop de 1.000 persones
09/04/2020 -

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent està treballant per fer front a la difícil situació derivada de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, fent costat a les persones que es troben en una major situació de vulnerabilitat econòmica i social.

Des del començament de la crisi sanitària i la declaració de l’Estat d’alarma fins al moment, s’ha atés a més de 970 persones individuals i famílies, a les que s’ha prestat serveis que inclouen atenció telefònica i informació; ajudes d’alimentació i productes de primera necessitat, subministraments i lloguer; atenció psicològica, pedagògica i jurídica i ajuda domiciliària de diversos tipus, entre d’altres.

En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, ha explicat que tot el personal del departament es va posar en marxa des del primer moment per tal d’estar al costat de les persones que més ho podien necessitar, afirmant que “durant aquests dies s’ha fet un esforç important de coordinació per estar en disposició de continuar prestant servei i estar al costat de les persones en un dels moments més complicats que ens ha tocat viure com a societat”. La regidora també ha reconegut que la situació després de la crisi pot ser molt complicada “fins al moment s’ha fet un gran treball, però des de l’Ajuntament de Carcaixent som conscients que encara queda molta feina al davant i anem a fer tot el que estiga en les nostres mans perquè els sectors més vulnerables no siguen els més afectats”.

Diversitat d’ajudes

Des del començament de la crisi sanitària s’han concedit ajudes per a l’adquisició d’alimentació bàsica i productes de primera necessitat amb motiu de la Covid-19 a 85 unitats de convivència (259 persones), mitjançant una l’aprovació d’una convocatòria d’ajudes per a l’adquisició d’aliments bàsics; havent destinat hui dia un total de 13.000 euros a aquestes ajudes, que està previst incrementar. A més, es manté la sol·licitud, tramitació i concessió de prestacions econòmiques individualitzades (PEIs) per al pagament de subministraments i lloguer.

Per tal de donar més i millor servei, s’ha augmentat en sis persones el Servei d’Ajuda a Domicili (municipal i per dependència), seguint així garantint l’atenció de les necessitats bàsiques (higiene personal i mobilització, alimentació, compra o administració de medicaments, entre d’altres) d’aquelles persones que requereixen ajuda diària, si bé atenent a les noves necessitats i demandes sorgides.

Tanmateix, s’està donant prioritat màxima a les urgències socials inajornables, així com prioritzant les resolucions urgents de les Rendes Valencianes d’Inclusió pendents de resolució per la Conselleria, havent proposat un total de 8 rendes per ser tramitades amb caràcter d’urgència.

Per altra banda, al voltant de 180 persones han rebut fins al moment suport psicològic, pedagògic i jurídic per via telefònica, per part de les diferents professionals que componen l’equip i des dels diferents serveis (EEIIA, UPCCA). Així mateix, s’ha portat a terme atenció telefònica i seguiment de 150 famílies amb menors en situació de risc, en coordinació amb altres agents intervinents (àmbit educatiu, sanitari i policial), donant atenció immediata a les incidències ocasionades amb aquestes famílies a causa de la nova situació.

Finalment, es manté el seguiment i atenció telefònica a 120 persones usuàries de centres específics com el Centre Ocupacional «El Clot», el Centre de Dia «Mare de Déu de la Salut», així com a 7 persones menors amb mesures judicials en medi obert, 27 persones beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió i 50 persones membres dels diferents òrgans de participació de la ciutadania com el Consell d’Acció Social i el Consell d’inclusió i Drets Socials i el Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =