25n
25N
25N

Serveis Socials d’Alzira redobla esforços per atendre les persones més vulnerables

L’Ajuntament d’Alzira paralitzarà el pagament de lloguers socials municipals i les taxes dels centres de dia

Serveis Socials d’Alzira redobla esforços per atendre les persones més vulnerables
31/03/2020 -

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alzira continua sent essencial per a les persones més vulnerables en esta pandèmia que està sofrint el nostre territori. Per això, la regidoria que dirigix Marina Mir ha reforçat la seua atenció i serveis a aquelles persones que ho demanen.

Així, el servei d’atenció domiciliària atén més de 100 persones diàriament a la localitat. En l’actualitat hi ha 9 auxiliars de domicilis als quals prompte s’afegiran dos noves contractacions més. A més, el departament està en contacte diari amb les residències de persones majors, tant públiques com privades, per atendre qualsevol requeriment.

Amb la finalitat de reforçar l’atenció ciutadana, a partir de demà es posarà a disposició de la ciutadania quatre telèfons més d’atenció directa amb els Serveis Socials. “La sensibilitat d’este ajuntament i del Departament de Serveis Socials és essencial per a poder redoblar els esforços i treball per a ajudar a totes les persones que ho necessiten”, ha assenyalat Marina Mir.

D’altra banda, durant l’última setmana s’han atorgat 59 ajudes individuals d’urgència. I des del programa Menjar a Casa s’atén un total de 55 famílies, 20 més de les que hi havia abans de l’emergència sanitària.

En estos moments continua l’ajuda psicològica, un servei d’assistència telefònica destinat a tota la ciutadania en general i en especial atenció als més vulnerables. Per tal d’accedir al servei cal telefonar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al 96 201 81 52 i una treballadora del departament assignarà la consulta a una de les quatre psicòlogues que fan l’atenció.

Des de Protecció Civil s’està col·laborant amb la campanya de repartiment de medicaments a domicili. Les persones de risc pel que fa al COVID 19 que no tenen cap familiar que puga eixir a les farmàcies, poden demanar el servei telefonant als voluntaris de Protecció Civil.

Per la seua banda, Creu Roja atén 95 famílies amb ajuda alimentària i l’Ajuntament incrementarà la col·laboració per a actuar de forma directa als domicilis durant els mesos d’abril i maig per a minimitzar les conseqüències de la pandèmia.

Paralització de pagaments

L’Ajuntament d’Alzira també paralitzarà el pagament de lloguers de vivendes socials municipals i les taxes d’utilització dels centres de dia.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Alzira sol·licitarà a la Generalitat i a la Diputació més serveis de teleassistència.

La regidora de Polítiques Inclusives, Marina Mir, ha destacat que l’Ajuntament “està treballant i posant tots els esforços per a atendre les persones més vulnerables. No deixarem cap persona en l’estacada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =