25n
25N
25N

Sentència a la Gürtel valenciana: 4 anys de presó per a Ricardo Costa

La sentència absol a l’exvicepresident Vicente Rambla

Sentència a la Gürtel valenciana: 4 anys de presó per a Ricardo Costa
11/06/2018 -

El jutjat central de lo penal de l’Audiència Nacional ha fet pública la sentència pel finançament il·legal del PP valencià en el marc del cas Gürtel. Segons el contingut de l’acte, el PP de Francisco Camps es va finançar en B “almenys” des de 2004. D’aquesta forma, l’Audiència Nacional considera provat que els comptes que el partit presentava a la Sindicatura de Comptes estaven lluny de ser legals.

Es condemna als acusats per delictes electorals, falsedat documental continuada i contra la hisenda pública. Les condemnes a la trama arriben als 6 anys de presó. En el cas de Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià, és de 4 anys de presó, mentre que l’Audiència Nacional ha absolt a l’exvicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla. L’exvicesecretari regional, David Serra, ha sigut condemnat a tres anys i mig de presó.

La pena imposada al líder de l’entramat corrupte, Francisco Correa, és de 5 anys i tres mesos; a la seua mà dreta, Pablo Crespo, de 5 anys de presó; i a Álvaro Pérez “El Bigotes”, de 6 anys i 9 mesos. A tots ells se’ls ha aplicat un atenuant per haver confessat i haver col·laborat activament. A Correa, a més, se li ha tingut en compte que haja permès la repatriació de prop de 2 milions d’euros que tenia guardats en un compte a Suïssa.

Més informació

1 Comentari

  1. Eduard
    Eduard juny 11, 22:59

    a tota la premsa normal es pot llegir que la comdemna de Serra es de 3 anys i vuit messos, llevat del valencianicos que la reduiu a tres anys i mig

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − set =