El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha apostat per un Govern amb una majoria progressista que trasllade la "certitud" a la població i derogue les "reformes per a la desigualtat". "No necessitem polítiques d'odi, necessitem polítiques de fraternitat, de vincles i de lleialtats comunes a través d'un nou contracte social", ha destacat.
Així s'ha pronunciat aquest dijous Sordo, durant una assemblea amb més d'un miler de sindicalistes al parc de Capçalera de València amb motiu de l'1 de Maig, on ha estat acompanyat pel secretari general de CCOO-PV, Arturo León.
"El país necessita una majoria progressista que escometa els reptes per als pròxims 20 anys, que derogue les reformes per a la desigualtat que s'han pres en la crisi, que construïsca un país més solidari, just i fratern. No necessitem polítiques d'odi, necessitem polítiques de fraternitat, de vincles i de lleialtats comunes a través d'un nou contracte social, que ha d'adaptar-se al segle XXI, però que és imprescindible perquè el país no seguisca confrontat i en el discurs en el fang al qual alguns volen portar-nos", ha asseverat Sordo.
En aquest sentit, ha criticat que la dreta ha tractat en campanya de portar el discurs "al fang" amb una "manipulació contínua de les dades econòmiques". "No han donat ni una dada certa", ha denunciat, al mateix temps que ha remarcat que la reducció d'impostos "generalitzada" que proposen serà el "preludi de la major retallada social conegut des de la crisi o fer fallida l'Estat".
"Dir que es reduiran impostos de forma generalitzada en un país amb una pressió fiscal huit punts per davall de la mitjana de la Unió Europea és el preludi de la major retallada social conegut des de la crisi o fer fallida l'Estat. Que deixen de prendre per menor d'edat a la ciutadania", ha sostingut.
El secretari general del sindicat ha assenyalat que el nou govern ha de derogar els aspectes centrals de les dues últimes reformes laborals i escometre la reforma de les pensions, al mateix temps que ha afegit que hi haurà pensions públiques "si hi ha voluntat política".
En aquest context, ha apuntat que els partits han de dir si estan disposats a pagar el 14 per cent del PIB per a sostindre el sistema de pensions. "Si això és així, el sistema públic és perfectament viable, que es deixe d'enganyar als espanyols, això no depén estrictament de la natalitat, no va de tindre més xiquets, va de voluntat política", ha comentat.
"Això va de dir que 14 de cada cent euros que genera l'economia van per a pagar les pensions públiques, ara i en les pròximes tres dècades. Cal recuperar l'agenda social, revertir les reformes que han generat tantíssima desigualtat. El sindicat no és equidistant, no és partidista, no demana el vot per a cap partit, però llancem un missatge claríssim a la gent treballadora, ens estem jugant molt", ha asseverat Sordo.
NO TORNAR A "PASSATS D'INFAUST RECORD"
Per part seua, el secretari general de CCOO-PV ha ressaltat que no són neutrals i que apostaran "clarament" per les opcions que suposen un avanç per a la classe treballadora i la majoria social, alhora que ha assegurat que no permetran retrocedir a "temps en blanc i negre".
"Eixirem al carrer i no permetrem retrocedir a temps en blanc i negre i a situacions que ens rememoren antics passats d'infaust record", ha sostingut León, que ha advocat per polítiques que aposten per la reducció de l'ocupació i la precarietat laboral, així com de la bretxa de gènere i la violència masclista.
Així mateix, ha ressaltat mesures per a disminuir la sinistralitat laboral, que va provocar 62 morts en la Comunitat en 2018 i un total de 650 en tota Espanya, a més d'apostar per un creixement sostenible, que s'adapte al canvi tecnològic i siga respectuós amb el medi ambient.
"Necessitem una aposta per un finançament i fiscalitat justes, amb inversions per a condonar una part del deute que ha sigut injusta, conseqüència de l'infrafinançament que ve llastrant-nos des de fa anys", ha detallat León, que ha sostingut la necessitat de reforçar els serveis públics, l'estat de benestar i les polítiques socials, que reduïsquen la desigualtat i l'exclusió social.