Puig dóna la cara pel model plurinlingüista de Marzà

Toni Cantó (Cs) critica el mateix model d’educació que el seu propi partit vol per a Catalunya

Guardar

190407- Ximo Puig Convención Futuro
190407- Ximo Puig Convención Futuro

En el debat electoral de TVE, de nou, els candidats a la Generalitat Valenciana dels principals grups polítics van tornar a mesurar-se en un duel en el qual es van abordar temes tan d'actualitat com el model educatiu actual de la Comunitat Valenciana.

Com van repetint des que es van anunciar l'avançament de les eleccions, el candidat de Ciutadans, Toni Cantó, recolzat també per la líder del PP, Isabel Bonig, van tornar a parlar d'"imposició del valencià a les aules dels col·legis públics", així com d'"adoctrinament". I és que el seu afany per relegar al valencià, una de les llengües oficials de la nostra autonomia, a una llengua "de andar por casa" fa que, contínuament, hagen d'estar carregant no solament contra la labor dels docents, sinó també contra un model educatiu plurilingüista, l'objectiu del qual no és un altre que el correcte aprenentatge del valencià, el castellà i l'anglés.

En aquest punt, el President de la Generalitat, Ximo Puig, va traure la cara per un model educatiu innovador que des del Govern del Botànic s'ha impulsat per a continuar avançant en una millor qualitat educativa. "Diuen que a les escoles públiques s'adoctrina, i a mi m'agradaria recordar-los que els professors són els mateixos que quan governava el PP, excepte pels 6.000 professors més amb els quals ara compta el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Puig es va dirigir a Cantó (Cs) per a fer-li una de les grans preguntes del debat: "Per què el model d'educació basat en el plurilingüisme és bo per a Catalunya, però no ho és per a la Comunitat Valenciana?". I és que cal recordar que, en una entrevista de TV3 a la líder de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas assegurava que defensava un model basat en les mateixes directrius que el model valencià, és a dir, l'ensenyament de les tres llengües.

https://twitter.com/MDELAO/status/941738546058219522

Contradiccions dins d'un mateix partit, que deixen en evidència els atacs de Toni Cantó. Així, Puig els recriminava que "quan es parla d'aquests temes, cal ser creïbles", alhora que assenyalava el gran canvi que s'ha aconseguit en educació, gràcies al treball de la conselleria, encapçalada per Vicent Marzà. Iniciatives com Xarxa Llibres, que garanteix els llibres de text gratuïts, o les beques menjador de les quals ja es beneficien 127.000 alumnes, són alguns exemples de la revolució educativa del Botànic.

Finalment, Cantó ha tornat a acusar el Govern valencià de no respectar la "llibertat de les famílies a triar en quin idioma volen educar als seus fills". No obstant això, el que sembla que a Cantó se li oblida és que el programa lingüístic dels centres públics no s'imposa des de la conselleria, sinó que és decisió del Consell Escolar, format per personal docent i familiar, que ha de comptar amb una majoria de ⅔, és a dir, el 66,6% del Consell.

Destacats