La Diputació exhibeix en Fitur els Sorolla i Pinazo que arribaran a Gandia en Setmana Santa

El president, Jorge Rodríguez, presenta en el certamen turístic madrileny ‘Memòria de la Modernitat’, l'exposició amb els tresors artístics de la corporació que recorre les comarques valencianes

Guardar

1Fitur foto_Abulaila
1Fitur foto_Abulaila

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha encapçalat aquest dimecres la delegació valenciana en Fitur, la fira de turisme referent a escala internacional i una de les més importants del món. Allí, en el pavelló 7 de Fitur, Rodríguez ha aprofitat per a donar a conéixer l'exposició més important en els dos segles d'història de la corporació: un centenar d'obres de Sorolla, Pinazo, Equipo Crónica, Carmen Calvo i Miquel Navarro, entre altres, que recorre les comarques valencianes reforçant la seua oferta turística i que el 23 de març, en Setmana Santa, farà escala a Gandia fins a passar l'estiu. Després, en la tardor i l'hivern de 2018, recalarà a Ontinyent després d'haver passat per Requena i Alzira durant 2017.

A Madrid, el president de la Diputació ha explicat que amb Memòria de la Modernitat estem acostant el nostre valuós patrimoni a la ciutadania, amb l'objectiu de democratitzar el coneixement d'aquests tresors artístics perquè, com diuen els experts, "aquesta exposició ha reescrit la història de l'art valencià". Els especialistes de la Universitat de València que dirigeixen 'Memòria de la Modernitat' l'han cridat així, segons Jorge Rodríguez, perquè les obres d'art que mostra "responen a l'esperit avantguardista que va impregnar durant dècades la Diputació de València, i que ací es posa en manifest amb el treball d'artistes com Sorolla o Pinazo, becats per la Diputació en allò que va ser el germen dels actuals Erasmus; o amb la igualtat que apreciem en la valoració del treball de les dones artistes respecte als homes".

El president de la Diputació, que ha presentat la mostra de Gandia al costat de l'alcaldessa de la capital de La Safor, Diana Morant, i el diputat de Patrimoni, Pepe Ruiz, ha destacat que "aquesta mostra itinerant és un motiu més per a visitar els municipis valencians i tenir la possibilitat de descobrir autèntiques joies que fins ara penjaven de despatxos o es guardaven en magatzems". "Ara, els visitants poden gaudir de les nostres platges i encants paisatgístics i gaudir, a més, amb els primers treballs d'artistes com Sorolla o Pinazo com a becaris de la Diputació, al costat d'obres d'avantguarda d'artistes contemporanis que formen part d'un patrimoni únic".

La mostra, que inclou obres com 'El Palleter declarant la guerra a Napoleó', de Sorolla; 'Escola de París', d'Equipo Crónica; 'Escriptura', de Carmen Calvo; i 'El Tribunal de les Aigües', de Bernardo Ferrándiz, farà després escala a Ontinyent, Sagunt i Torrent després del seu pas per Requena, Alzira i Gandia, on ocuparà des de finals de març i fins al mes d'agost la Casa de la Cultura.

Perllongar la capitalitat cultural

Jorge Rodríguez ha cedit el testimoni a l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, assenyalant que "amb aquesta exposició Gandia podrà perllongar eixa capitalitat cultural autonòmica de la qual ha gaudit amb total mereixement durant l'últim any". Per la seua banda, Morant ha agraït a la Diputació i el seu president que la seua ciutat "haja estat una de les seleccionades per a acollir aquesta meravellosa exposició que demostra que la Diputació creu en la cultura". L'alcaldessa espera que "eixa capitalitat cultural no caduque mai".

L'alcaldessa de Gandia ha recordat que completarà l'oferta expositiva de la ciutat, amb el plat fort de 'Memòria de la Modernitat', amb sengles mostres que podran visitar-se entre febrer i maig: una amb els fons patrimonials d'art contemporani de l'Ajuntament, amb peces de Tàpies, Picasso, Boix i Armengol, entre altres, i una segona sobre 'L'esplendor del Ducat' amb peces cedides pel Museu de Belles Arts de València.

'Memòria de la Modernitat' arribarà a Gandia després d'haver rebut més de 20.000 visites en les seues dues primeres escales, a Requena i Alzira, i ho farà per a "reafirmar que Gandia no solament és cultura, sinó que ofereix i produeix cultura", segons ha manifestat l'alcaldessa, que ha valorat "el programa d'activitats paral·leles a l'exposició, amb visites guiades nocturnes, conferències, diàlegs amb les obres, tallers infantils i concerts, la qual cosa se sumarà a altres activitats municipals com la visita d'artistes als centres educatius per a acostar l'art contemporani als més xicotets".

Destacats