El Botànic II és possible. Amb un 94% de l'escrutini, les forces progressistes de la Comunitat Valenciana, PSPV, Compromís i UP-EUPV tornen a sumar majoria d'escons i vots enfront de la dreta. PP i Ciudadanos, que havien relatat la seua intenció de pactar amb la ultradreta de Vox, es queden a 4 escons de l'altre bloc.
El PSPV, liderat per Ximo Puig, ha ampliat els seus escons per a passar dels 23 de 2015 als 27. El seu principal soci de govern, en canvi, ha disminuït. Compromís, amb Mònica Oltra al capdavant, ha perdut 3 diputats en les Corts i obté 16 escons.
També el partit de Rubén Martínez Dalmau, UP-EUPV, ha perdut representació; passa de 13 a 8 escons.
L'augment en escons dels socialistes ha permés, pese a la reculada de Compromís i UP-EUPV, obtenir una majoria suficient per a reeditar el Pacte del Botànic.
El PP d'Isabel Bonig contínua amb la tendència de caiguda des de 2015. En aqueixos comicis va passar de 55 a 31, i ara ha disminuït 11 més per a situar-se en 20. És el pitjor resultat de la història dels populars en la Comunitat Valenciana, fins i tot amb les primeres eleccions amb Aliança Popular.
Ciudadanos, amb Toni Cantó al capdavant, augmenta la seua representació i passa de 13 a 18 escons. Cantó s'havia mostrat partidari i assegurança de poder repetir un pacte "a l'andalusa" amb els populars i la ultradreta. Aquests últims han obtingut 10 escons, més que en la majoria d'enquestes però no suficient per a sumar.
El partit animalista PACMA s'ha quedat fora de les Corts al no superar la barrera electoral amb un 1,42% dels vots -30.733-.
Per províncies
Els millors resultats de les forces del Botànic ha sigut en la capital. A València han obtingut 22 escons enfront dels 18 de la dreta valenciana.A la província de Castelló la dreta suma 11 escons enfront dels 13 de les forces progressistes.
A Alacant és l'única província on gana la dreta amb 18 diputats enfront dels 17 del bloc d'esquerres.