Dalmau: "El feminisme impregnarà les polítiques de la Generalitat i de l'Estat"

El candidat d'Unides Podem-EUPV ha defensat al debat de TVE que la seua formació és la que més ha avançat en matèria d'igualtat

1 minut

Dalmau debate TVE

"La crisi va destapar que hi ha hagut un autèntic casino on governava la banca, que hui paga la campanya dels partits que hi ha ací presents, excepte en el nostre cas". Rubén Martínez Dalmau, candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana per Unides Podem-EUPV, ha començat així la seua intervenció en el debat de TVE de les Eleccions Autonòmiques de la Comunitat Valenciana que se celebraran el 28 d'abril, juntament amb les generals. Una línia de defensa en la qual no ha faltat un dels punts clau de la seua campanya: el feminisme.

Dalmau ha destacat en diverses ocasions la importància de garantir els drets a la ciutadania, sobretot en el cas del segon bloc, el de Sanitat i Educació; i del tercer, el d'Igualtat. La seua intervenció, no obstant això, no ha començat amb una bateria de propostes com es planteja, sinó amb una resposta. Toni Cantó, candidat de Ciutadans, ha denunciat que Unidos Podemos fóra l'únic partit que es va abstenir en el pacte d'Estat contra la Violència de Gènere de 2017, al que l'alacantí ha respost que "parle amb més causes, sobretot quan ha mentit amb les denúncies falses".

"Nosaltres no signem perquè creiem que s'ha d'anar més enllà", ha recordat. En aquest sentit, el candidat ha explicat que creu que el problema principal que Espanya no haja aconseguit la igualtat és que "les polítiques feministes mai han sigut d'Estat". Per això, Unides Podem-EUPV proposa una Conselleria de Feminismes i LGTBI que tinga recursos propis amb personal tècnic especialitzat i que "impregne" la resta d'àrees de la Generalitat Valenciana de manera transversal.

Així, aquest organisme se centraria a acabar amb les denúncies per assetjament i posaria fi a les morts per violència de gènere, que des de principi d'any ja suma 15 dones, "la punta de l'iceberg, perquè hi ha molt més", ha lamentat. Així mateix, i en referència a l'àmbit laboral, ha afegit que volen que també hi haja una política d'Estat que acabe amb el sostre de cristall i que aconseguisca la conciliació familiar gràcies a una jornada de treball de 34 hores setmanals, seguint l'exemple de Suècia o Finlàndia. Les dones empresàries també serien objecte del seu grup.

En els tres minuts d'intervenció del bloc, Rubén Martínez Dalmau ha tornat a dirigir-se a Cantó per a acusar-lo de tindre "una visió masclista de la política" i ha defensat que el seu partit és el que més ha avançat en aquesta matèria gràcies a l'ampliació dels permisos de paternitat, per exemple. "Volem crear una agència d'igualtat salarial que acabe amb el sostre de cristall i amb la bretxa de gènere. Com es pot consentir que una dona cobre menys que un home pel mateix treball?", ha qüestionat.

El líder de la confluència política ha tancat el debat, el segon des que va començar la campanya després del de Cadena SER, insistint que vol un futur digne per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya on la gent corege "germana, jo sí que et crec", en referència a la sentència de la Manada, i on el feminisme siga una realitat. "El 8M ha arribat per a quedar-se i és una revolució habitada perquè les dones sostenen el món".