25n
25N
25N

La Setmana de l'Urbanisme implica a la ciutadania amb els 'Sopars a la fresca'

La Setmana de l'Urbanisme implica a la ciutadania amb els 'Sopars a la fresca'
13/11/2019 -

La segona edició de la Setmana de l’Urbanisme ha duplicat el nombre d’activitats respecte a l’edició anterior, segons ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez, qui ha detallat que, entre les novetats d’enguany, destaquen les instal·lacions efímeres realitzades pels estudiants de Disseny d’Interiors de l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny) i els «Sopars a la fresca» que comencen hui i en els quals s’homenatjarà aquelles persones i associacions que han fomentat la cultura de barri.

«L’edició actual de la Setmana de l’Urbanisme està transformant la ciutat i alguns dels seus principals barris», ha assegurat la regidora després de recordar que els alumnes de l’assignatura Taller d’Estudi de Disseny d’Interiors de l’EASD València, sota la direcció de la seua professora Mercé Coves, han elaborat una sèrie d’intervencions efímeres en diferents punts de la ciutat que podran ser visitades al llarg de tota la setmana.

Els alumnes, usant tot l’aprés en el taller, han posat el disseny al servici dels ciutadans i han dotat tres espais públics de diferents elements de disseny que milloren la seua funcionalitat d’una forma divertida. Les instal·lacions es poden trobar en estratègics punts de la ciutat. El primer és l’esplanada d’entrada a l’estació Joaquín Sorolla on s’ha instal·lat una estructura de palets formant unes graderies d’espera, que donen la benvinguda als visitants. Li segueix la instal·lació de la plaça Viriat de Velluters, on es troba la seu de l’EASD i on s’ha instal·lat una altra estructura de palets que proposa noves maneres de relació entre alumnes i professors. L’últim muntatge se situa en la plaça de l’Ajuntament, on s’ha creat un banc en forma de cor elaborat amb tubs corrugats.

Pel que fa als «sopars a la fresca», com una iniciativa que vol implicar els veïns de tres dels principals barris de la ciutat, així com homenatjar aquells veïns i associacions que han fomentat la cultura de barri», la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha indicat que la idea és «recuperar l’espai públic per al gaudi dels ciutadans, així com fomentar i reivindicar la vida de barri», i ha detallat que aquestes festes tindran lloc en les principals places convertides en zona de vianants d’aquests barris, per a fer valdre la plaça com a àgora oberta de convivència.

Aquests sopars començaran hui a les 21.00 hores en la plaça de Rojas Clemente, en el Barri del Botànic. Després dels tallers infantils i la minidisc. El barri es mou es procedirà al lliurament de premis per a homenatjar la gent del barri. En el Botànic rebran aquest homenatge Enrique Saez, propietari i fundador del bar del Mercat, Juan Carlos Navarro, com a president del mercat que representa tots els seus comerciants i Francisca, perruquera. Igualment rebran també homenatge el taller d’instruments musicals Lutheria, l’acadèmia La Llibreta i la familiar Falla Borrull-Socors, que està a punt de complir 100 anys des del seu naixement.

El següent “Sopar a la fresca” serà divendres 15 en la plaça Arquebisbe Olaechea en el barri de Sant Marcel·lí. Els homenatjats en este cas seran l’exrector del barri, Julio Ciges, la plataforma feminista “Dóna havies de ser…”, l’actual director de la Unió Musical L’Horta Miguel Hernández Ferrer, l’expresidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Marcel·lí Carmina Castelló, l’artista Martín Forés, el comerciant Miguel Gil i la falla Arquebisque Olaechea-Sant Marcelí que compleix 60 anys.

La setmana de l’urbanisme conclourà el diumenge 17 amb un “Esmorzar a la fresca” en la plaça Lorenzo de la Flor del barri del Cabanyal. Després d’una vesprada plena de tallers i activitats, s’homenatjarà a Pepa Dasí com a expresidenta d’AV del Cabanyal, a la companyia teatral “L’Estrella”, a Juanjo Raussell propietari de la Tahona de la Abuela, al centre cultural de l’Ateneu Marítim de València, a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera i a totes les persones majors que formen la plataforma “Salvem el Cabanyal”.

Sandra Gómez ha posat de manifest que totes aquestes persones i entitats «han fet més fàcil el nostre treball perquè són l’altaveu de les necessitats dels seus barris». «Ens ajuden a gestionar, a donar resposta a les necessitats veïnals i a transformar la ciutat per a millorar la qualitat de vida en els nostres barris i defensar els drets dels veïns i veïnes de manera incansable», ha remarcat.

A totes aquestes persones i entitats se’ls farà lliurament d’unes escultures dissenyades per Mike Montesinos i Alba Pelagio i construïdes per David Olmos, inspirant-se en les formes geomètriques que presenten els plànols dels barris, constituïts per cases, escoles, parcs, avingudes, botigues, centres mèdics o esglésies. A partir de l’extrusió d’algunes d’aquestes formes han creat aquestes peces tan especials que pensem simbolitzen perfectament la unió entre arquitectura, naturalesa i persona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + cinc =