25n
25N
25N

La Setmana de les Persones Majors a la Plaça de l'Ajuntament

La Setmana de les Persones Majors a la Plaça de l'Ajuntament
02/11/2017 -

La pròxima setmana, de dilluns a dissabte, se celebra la Setmana de les Persones Majors, que porta per lema “El millor està per arribar”. La 34 edició busca ser més participativa que mai i, per això, es faran activitats obertes al públic a la plaça de l’Ajuntament, es potenciarà la part formativa i hi haurà una gran festa de clausura el dissabte, amb l’actuació dels humoristes Carlos Luna i Tío Fredo, del cantant Emilio Solo i de l’orquestra Brillantina.

“Per a nosaltres aquesta Setmana de les Persones Majors no serà una més de les 33 que ja s’han celebrat. Aquesta setmana serà més oberta, activa, participativa, formativa, intergeneracional i festiva. Volem que la plaça de l’Ajuntament siga l’epicentre de la festa de les nostres persones majors, volem visibilitzar-los i reivindicar el seu paper”, ha exposat la regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, en la presentació de la programació.

Entre les novetats d’aquesta edició estan les activitats obertes al públic que ompliran la plaça de l’Ajuntament el dimecres 8 i dijous 10 a partir de les 10.30 h, ja que en anteriors edicions les activitats eren en recintes tancats i s’accedia mitjançant sorteig. Les activitats inclouen tallers de papiroflèxia, randa, pintura, casetes informatives d’entitats de majors i activitats físiques, com ara ball i gimnàstica.

Pel que fa a la part formativa, el saló Sorolla de l’Ateneu Mercantil acull el dijous, a partir de les 11 h, la conferència “Abordatge de la fragilitat” a càrrec de Julio Fernández, responsable de la Càtedra d’Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu i, posteriorment, la conferència sobre el sistema públic de pensions pels sindicats UGT i CCOO.

A més, enguany s’ha posat en marxa un certamen intergeneracional en els col·legis de la ciutat, per a donar-los l’oportunitat, als xiquets i xiquetes de València, “de valorar la figura del iaio i la iaia”. Eixos treballs es presentaran el dimecres 8 al Saló de Cristall amb la presència dels participants i dels seus avis.

Al llarg de la setmana es mantenen també les activitats d’altres anys, com ara l’homenatge a les persones centenàries, dimarts al Saló de Cristall; les actuacions de teatre, que aquest any inclouen l’actuació del grup guanyador del concurs “Majors a escena” al Teatre Olympia; les activitats culturals; el concert de la banda municipal de música i el festival de corals a la sala Iturbi del Palau de la Música, entre altres.

Tot això es tancarà el dissabte, a partir de les 16.30 hores, amb una gran festa de clausura oberta a tot el públic a la plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació dels humoristes Carlos Luna i Tío Fredo, del cantant Emilio Solo i de l’orquestra Brillantina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =