25n
Orgull
Orgull

Torna la Setmana de la Mobilitat amb protagonisme de l'EMT i assajos per a la conversió en zona de vianants de l'Ajuntament

Les activitats inclouen un concert gratuït i dos dies de transport gratuït amb els busos municipals

Torna la Setmana de la Mobilitat amb protagonisme de l'EMT i assajos per a la conversió en zona de vianants de l'Ajuntament
04/09/2019 -

Dins de dues setmanes donarà inici una nova Setmana de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre. Unes jornades que se celebren en l’àmbit europeu des de fa 15 anys, però que a València van arribar fa quatre, amb el canvi de govern. “Per a nosaltres és una setmana de celebració i de conscienciació. Per a valorar el que es fa, i involucrar a la ciutadania”, ha assenyalat el Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

“Celebrem que València és avantguarda“, ha assenyalat el Regidor. Ha incidit en els “avanços” de València en mobilitat sostenible i l’accessibilitat universal, per a assenyalar que és de les més avançades “en tota la conca del mediterrani” en l’ús de la bici, i cada vegada flama més l’atenció “a Espanya i Europa”. “Volem involucrar a la societat i avançar en la consolidació del canvi de mobilitat”, ha

Les activitats de la Setmana de Mobilitat seran les habituals. Una de les més conegudes, especialment en els col·legis, és el concurs de per a “dibuixar la teua EMT”. Centenars de xiquets i xiquetes de València dibuixaran el bus i, entre ells, un serà seleccionat per a plasmar-se en un dels busos de la ciutat: “Un que represente l’esperit de la mobilitat sostenible“, ha assenyalat Grezzi. També part dels més xicotets de la ciutat eixiran a posar “multes morals”: posaran ‘multes’ a aquells usuaris que no respecten les normes de mobilitat.

“By Bike at the opera”

En el mateix àmbit, hi haurà un concurs per a dissenyar la targeta móbilis de transport públic, “de la qual s’imprimiran 40.000 exemplars, una tirada important”. Així “Aprendran que aquestes accions repercuteixen en la qualitat de vida i l’accessibilitat”.

Per segon any consecutiu, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es donarà suport a el “Festival decine de la bicileta“, anomenat Rueda Festival; en ell l’ajuntament projectarà una pel·lícula a la Sala Off. “És alguna cosa que naix de la societat civil, ens sembla important i volem col·laborar”, ha assenyalat.

Com a novetat, enguany es realitzarà un concert gratuït en la plaça de l’ajuntament, un tribut a la banda Queen amb un missatge adaptat a la setmana: “By Bike at the opera“. Serà la nit del diumenge 22 de setembre. Un dia en què, de nou, part de la Plaça de l’Ajuntament es “obrirà a la ciutadania”, és a dir, es tornarà a fer la seua conversió en zona de vianants temporal. Alguna cosa que, segons assenyala Grezzi, podria ampliar-se al dissabte, però encara “no es pot confirmar”.

De nou, una de les mesures estrela de la Setmana de la Mobilitat tornarà a repetir-se: la gratuïtat de l’EMT. No obstant això, enguany no serà només el “Dia sense cotxe”, el 22 de setembre, sinó també el dissabte 21. “Als usuaris amb bo no se’ls descomptarà el viatge, i als qui pugen sense se’ls donarà un tiquet gratis”, ha detallat el Regidor.

Conversió en zona de vianants

Grezzi ha aprofitat l’ocasió i les preguntes dels periodistes per a aprofundir sobre la possible conversió en zona de vianants futura de la plaça de l’Ajuntament. Segons ha assenyalat, es manté la temporal l’últim diumenge del mes, sense fer-lo cada setmana, per “la dificultat” i “recursos” necessaris per a modificar les línies d’EMT quan es fa. “Quan es faça, serà definitiu“, ha assenyalat.

Segons ha repassat el regidor, ara mateix està obert un procés participatiu i, quan quede clar, es donaran a conéixer les principals propostes per a la plaça. “L’obrirem. i serà més en el futur pròxim, a mesura que avancen diverses mesures. La plaça de l’ajuntament serà digna del seu nom. Una plaça com toca, no una rotonda“, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 17 =