25n
25N
25N

Torrent aposta per la mobilitat sostenible i la recuperació dels espais públics

Coneix la programació de la Setmana de la Mobilitat de Torrent

Torrent aposta per la mobilitat sostenible i la recuperació dels espais públics
19/09/2018 -

Torrent està immers en la celebració de la Setmana de la Mobilitat, un esdeveniment que cada any es va consolidant, i que, naturalment, va guanyant més adeptes. Prova d’açò, no és solament el gran èxit de participació amb el qual compten les activitats emmarcades dins d’aquesta setmana, sinó també l’increment que ha experimentat l’ús de la bicicleta – de 10.000 usos l’agost de 2017 a 15.000 a l’agost d’enguany -, així com altres mitjans de transport públic, com és el cas de TorrentBus, que ha passat de 350.000 usuaris en 2017 a 360.000 en 2018.

I és que l’aposta que des de l’Ajuntament de Torrent estan fent per la mobilitat sostenible és més que evident. En aquest sentit, el regidor de mobilitat, José Antonio Castillejo, ha informat que “el Consistori compta ja amb tres bicis elèctriques per als desplaçaments dels funcionaris, i estem unint esforços per a escometre infraestructures de mobilitat i de recuperació de l’espai públic per als vianants, així com impulsant iniciatives que fomenten l’ús de transports sostenibles, com el llançament d’una aplicació mòbil que informe sobre els horaris i recorreguts de TorrentBus, en la qual estem treballant, o les rutes saludables per a incentivar els desplaçaments a peu”.

I, com no podia ser d’una altra manera, aquest esforç per conscienciar a la ciutadania de la importància de crear espais més sostenibles i amigables també es plasma en la Setmana de la Mobilitat, que va arrancar divendres passat, i finalitzarà aquest diumenge, 23 de setembre. Per a l’organització d’aquests dies, en els quals la sostenibilitat és la protagonista, han comptat amb la col·laboració de l’associació Soterranya. Toni Vetlade ha sigut l’encarregat de destacar alguns dels actes principals, com el “Pàrquing Day”, en el qual s’ocuparà l’espai públic per a conscienciar a la ciutadania de recuperar aquestes zones, o un dels grans projectes com les “Bicis Inclusives”. Un projecte pioner, que solament es troba a Torrent, i en un parell de ciutats més com Barcelona o Donostia, que permetrà tant a persones majors, com a persones amb diversitat funcional fer ús de la bicicleta.

De moment, Torrent comptarà amb una bici inclusiva que, tal com han comentat des de Soterranya, “estarà a la disposició dels veïns, durant tot l’any, per a aquells que la sol·liciten. Hi ha molta gent que tenia el somni d’anar amb bici, però no podia. Ara ja ho podran complir”. Toni Velarde ha posat l’accent en la necessitat de conscienciar sobre la importància de la mobilitat sostenible per a crear una ciutat millor. I és que “la mobilitat sostenible va a favor de tots, i en contra de ningú”.

Per a finalitzar, han recordat que TorrentBus serà gratuït fins al 23 de setembre, dia en el qual es clausurarà la Setmana de la Mobilitat a Torrent.

Programació Setmana de la Mobilitat

Dijous, 20 de setembre

19.00 h. Eixida amb la bici per a mesurar els nivells de contaminació (Des del ficus de la plaça Bisbe Benlloch).

20.00 h. Conferència ‘Contaminació en les nostres ciutats i salut’ (Museu Comarcal de l’Horta Sud)

Divendres, 21 de setembre

08.00 a 10.00 h. Desdejuni sostenible. Tan sols cal passar caminant o amb bici pel carril bici Torrent – València.

20.15 h. Sopar de la mobilitat i projecció del documental ‘Mundocleta: Europa’ (Museu Comarcal de l’Horta Sud)

Dissabte, 22 de setembre. Dia Sense Cotxe.

10.30 a 13.00 h. Pàrquing Day (avinguda al Vedat, 93 i 95)

17.30 h. Curs pràctic de primers auxilis per als cicloturistes (Local social del Col·lectiu Soterranya).

Diumenge, 23 de setembre

11.00 h. Presentació de bicis inclusives.

11.30 h. Ciclopasseig per Torrent des de la plaça Major (Inscripcions a partir de les 10.00 h. i sorteig de regals entre els participants).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus