caixa popular

Els semàfors fallers arriben a València

Els nou semàfors s’instal·laran, a mitjans de març, en la Ciutat de l’Artista Faller

Els semàfors fallers arriben a València
26/02/2018 -

L’Ajuntament de València s’ha proposat revitalitzar la Ciutat de l’Artista Faller, dotant-li d’elements que valoren una de les festes més importants per a la ciutat, com són les Falles, a més d’obrir al públic el treball tan laboriós que suposa crear els sorprenents monuments fallers. D’aquesta manera, a mitjans de març, en aquesta zona de València, els semàfors també s’uniran a la celebració de les festes josefines.

I és que les imatges de vianants dels semàfors es convertiran en fallers amb la indumentària tradicional valenciana. El disseny, realitzat per Pablo Ejarque, mostrarà a falleres amb el vestit de valenciana, i a fallers vestits de saragüell, la vestimenta que utilitzaven els agricultors de l’horta, inspirada en la indumentària que utilitzaven els àrabs fins al segle XVII.

Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva, s’ha mostrat satisfet amb una iniciativa que pretén ‘situar en el mapa aquest barri tan important i icònic de la nostra ciutat. Incidim en la seua identitat, també a través dels seus semàfors, com ja fan altres ciutats a tot el món com, per exemple, Berlín, on els semàfors estan representats per icones clarament vinculades a aquesta ciutat. Ara, la Ciutat de l’Artista Faller també tindrà uns semàfors molt singulars’.

Una iniciativa, que compta amb un pressupost de 484 euros, i que pretén reforçar la identitat de les festes josefines en un dels barris valencians on les Falles són el motor principal, doncs cal no oblidar que en la Ciutat Fallera és on més tallers d’artistes es concentren per a l’elaboració dels característics ninots.

Per descomptat, aquesta mesura s’inclou dins del Pla de Revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller, que també ha impulsat altres iniciatives, com la inauguració del mural de 600 metres quadrats dels artistes de carrer, la senyalització per a arribar al barri, o que els autobusos, que fan aquest recorregut, hagen modificat l’indicatiu de la parada com a ‘Ciutat Fallera’. No obstant això, açò és només el principi, ja que també s’ha posat damunt de la taula altres importants mesures, com l’obertura d’accessos directes des de la Ronda Nord cap a les naus dels artistes, l’ampliació de voreres i la creació de vies per als vianants per a ampliar l’espai de treball dels artistes, així com habilitar, en el carrer, zones per a obrir aquest espai de treball al públic.

En aquest sentit, l’edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que ‘des de la regidoria i l’EMT col·laborem amb Cultura Festiva per a donar a conéixer la Ciutat de l’Artista Faller, un dels patrimonis més genuïns que tenim en la nostra ciutat’

semáforo fallero

Ciudad del Artista Fallero


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 13 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC