25n
Orgull
Orgull

Sis pianistes de Bielorússia, la Xina, Geòrgia, el Japó i Rússia passen a la final del Premi Iturbi

Els concursants afrontaran la final el 29 i 30 de juny, i els tres que passen actuaran en la Gran Final el 2 de juliol, fases en les quals els pianistes interpretaran dos concerts per a piano amb l’Orquestra de València

Sis pianistes de Bielorússia, la Xina, Geòrgia, el Japó i Rússia passen a la final del Premi Iturbi
29/06/2021 -

El jurat del Premi Iturbi, concurs internacional de piano organitzat per la Diputació de València, ha donat a conéixer en un comunicat els noms dels sis pianistes que passen a la final: Zifan Ye (la Xina), Salome Jordània (Geòrgia), Alexey Sychev (Rússia), Andrei Ivanou (Bielorússia), Airi Katada (el Japó), i Ryutaro Suzuki (el Japó).

Els concursants seleccionats afrontaran la final este dimarts i dimecres, i els tres que passen actuaran en la Gran Final del divendres 2 de juliol, fases en les quals els pianistes interpretaran dos concerts per a piano amb l’Orquestra de València, dirigida per Rubén Gimeno. Les actuacions començaran a les 19.30 hores en el Teatre Principal.

El públic està responent amb la seua presència a esta edició del Premi Iturbi que celebra el seu 40 aniversari i queden poques localitats disponibles per als concerts de la final de dimarts i dimecres; les de la Gran Final estan esgotades. L’entrada a totes les fases és lliure i gratuïta fent una reserva prèvia a través del web servientradas.com. Així mateix, es pot gaudir a tot el món d’este esdeveniment musical en el canal de Youtube de la Diputació de València https://cutt.ly/fmr1fag i en Vimeo https://cutt.ly/1mr1lqh, que retransmeten en directe per streaming les proves de la competició.

Els premis en esta edició especial tenen una dotació de 89.000 euros i experimenten un augment del 70% respecte al certamen precedent; el primer estarà dotat amb 30.000 euros, un contracte de management de la prestigiosa companyia IMG Artists i l’enregistrament d’un cd pel segell discogràfic IBS Classical; el segon amb 20.000 i el tercer amb 10.000, així com una gira de concerts a España i l’estranger per a estos tres primers classificats.

Altres premis

Els tres finalistes que no accedisquen a la Gran Final rebran 5.000 euros, a més, el millor d’ells rebrà 3.000 euros de l’Ajuntament de València. Així mateix, tenen assignats 2.000 euros de dotació: el millor intèrpret de música espanyola, per la Diputació de València; i les millors interpretacions d’una peça de Chopin per l’Ajuntament de València; d’una sonata de Mozart, per la Societat Filharmònica de València; d’un concert de Beethoven, per Kawai; i al millor concursant triat pel públic, per Clemente Pianos. La millor interpretació de Imatges, obra d’Óscar Colomina encarregada per a la celebració de l’aniversari del Premi Iturbi, rebrà 1.000 euros de Polimúsica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =