25n
25N
25N

Segon mort per listeriosi, un home de 62 anys a Cantàbria

Sanitat de Cantàbria assegura que aquest cas “no guarda relació” amb el brot originat a Andalusia

Segon mort per listeriosi, un home de 62 anys a Cantàbria
22/08/2019 -

L’Hospital Sierrallana en Torrelavega (Cantàbria) ha registrat la passada nit la defunció d’un home de 62 anys diagnosticat de listeriosis, que va ingressar per un quadre febril i presentava múltiples patologies greus, la qual cosa ha condicionat una evolució desfavorable del pacient.

La Direcció General de Salut Pública de Cantàbria ha informat d’aquesta defunció per listeriosis en un comunicat, en el qual, no obstant això, ha assegurat que ha constatat que aquest cas “no guarda cap relació” amb el brot de listeriosis originat a Andalusia pel consum de carn entatxonada.

Salut Pública ha explicat que la listeriosi és una malaltia infecciosa la principal via de la qual de transmissió és alimentària, per contaminació d’aliments elaborats en els quals s’haguera produït alguna alteració en la producció: inadequat tractament tèrmic, fallada en la cadena de fred, defectes d’envasament i/o transport.

En la majoria dels casos es tracta d’una infecció lleu i, amb freqüència, passa desapercebuda per a la població sana.

Les formes més greus (sèpsies i meningitis) afecten pacients pluripatològics i immunodeprimits el que condiciona que en algunes ocasions, en els últims anys, s’haja registrat alguna defunció en pacients amb aquesta malaltia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

Informacion coronavirus