25n
25N
25N

La segona edició dels pressupostos participatius de Rafelbunyol serà de caràcter social

El consistori ha adaptat les bases d’aquest procés participatiu perquè totes les propostes ciutadanes vagen vinculades a línies d’intervenció social

La segona edició dels pressupostos participatius de Rafelbunyol serà de caràcter social
25/05/2021 -

Dilluns passat va donar inici la 2a Edició dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol amb una destacada novetat: totes les propostes ciutadanes hauran d’anar vinculades a línies d’intervenció social, amb la finalitat de contribuir a pal·liar les greus conseqüències socioeconòmiques derivades de la Covid-19.

Per a Fran López, alcalde de Rafelbunyol, “esmorteir els impactes negatius de la pandèmia, especialment entre la població més vulnerable, és una prioritat municipal. Per això era imprescindible que aquests Pressupostos Participatius foren socials i que, entre totes i tots, continuem sumant esforços per a millorar el desenvolupament social del nostre poble, però sobretot, perquè ningú es quede arrere”.

D’aquesta manera, fins al pròxim 20 de juny, els veïns i veïnes de Rafelbunyol podran presentar fins a tres propostes de component social perquè s’invertisquen amb els 75.000 € del pressupost municipal de 2022 que l’Ajuntament ha reservat per a executar projectes sorgits de la mateixa ciutadania.

Les propostes ciutadanes es presentaran a través del Portal de Participació de Rafelbunyol i perquè passen a la Fase de Votació hauran de complir amb els requisits establits perquè una proposta siga vàlida, com tindre un component social, fer referència a inversions (obres/infraestructures), despeses corrents (programes/activitats) i/o transferències corrents (ajudes/subvencions) i tindre un cost d’execució no superior a 30.000 €.

A més, per a resoldre els possibles dubtes que la ciutadania puga tindre entorn del procés de registre i presentació de propostes, el consistori ha habilitat un correu electrònic de suport a la participació: ambtu@rafelbunyol.es.

Finalitzat el període de presentació de propostes ciutadanes, l’Ajuntament de Rafelbunyol les estudiarà una per una comprovant que compleixen amb els requisits establits per a la seua validesa i determinant aquelles susceptibles de sotmetre’s a la fase de votació ciutadana, que tindrà lloc després de l’estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 9 =