25n
25N
25N

Sedaví celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Sedaví celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona
26/11/2018 -

L’ajuntament de Sedaví va celebrar ahir diumenge en la Plaça Jaume I una concentració i diversos actes per a celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Organitzat per la Regidoria de Polítiques Socials, la regidora Úrsula Camp, va llegir un manifest “per a mostrar el nostre rebuig a tota classe de violència i especialment a la violència de gènere que, sense cap dubte, és la manifestació més evident de la desigualtat entre homes i dones”.

Des de l’any 2003 ( quan van començar a comptabilitzar-se les víctimes per violència de gènere) han mort a Espanya 973 dones, l’última precisament ahir a Osca. Una dona d’origen senegalés de 44 anys assassinada per la seua exparella.

La regidora en el seu manifest també va voler recordar “a aquelles dones, xiquetes i xiquets que han patit la violència masclista, que han viscut amb por i amb desesperança. I molt especialment recordar a totes aquelles que ja no estan ací amb nosaltres i nosaltres. I també a totes aquelles persones que hui dia pateixen amb silenci aquesta cruel situació”.

Per això, des de l’Ajuntament de Sedaví, i a través de la Regidoria de Polítiques Socials “es projecten accions socials per a promoure la igualtat de gènere, com a campanyes informatives de conscienciació, tallers educatius, protocols d’actuació coordinada i tota classe d’accions dirigides a la sensibilització, prevenció i eliminació de la violència de gènere”.

Durant l’acte de celebració, en el qual també va estar present l’Alcalde, Josep Ferran Baiuxauli i representants de la Corporació Municipal, es va poder visitar el Punt Violeta, muntat per a informar de com actuar en cas que es produïsca violència de gènere, a qui cridar (016, telèfon gratuït), on acudir en Sedaví i com ha de tractar-se.

Agrair també la col·laboració en l’acte de Càritas Sedaví , que va posar un lloc de venda de samarretes solidàries, i a l’Associació Bon Profit, que va organitzar una paella solidària i va repartir beguda per a recaptar fons destinats a combatre la violència de gènere. Una paella que va ser degustada per totes aquelles persones solidàries del municipi assistents a l’acte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna