caixa popular
caixa popular
caixa popular

Sedaví celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Sedaví celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona
26/11/2018 -

L’ajuntament de Sedaví va celebrar ahir diumenge en la Plaça Jaume I una concentració i diversos actes per a celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Organitzat per la Regidoria de Polítiques Socials, la regidora Úrsula Camp, va llegir un manifest “per a mostrar el nostre rebuig a tota classe de violència i especialment a la violència de gènere que, sense cap dubte, és la manifestació més evident de la desigualtat entre homes i dones”.

Des de l’any 2003 ( quan van començar a comptabilitzar-se les víctimes per violència de gènere) han mort a Espanya 973 dones, l’última precisament ahir a Osca. Una dona d’origen senegalés de 44 anys assassinada per la seua exparella.

La regidora en el seu manifest també va voler recordar “a aquelles dones, xiquetes i xiquets que han patit la violència masclista, que han viscut amb por i amb desesperança. I molt especialment recordar a totes aquelles que ja no estan ací amb nosaltres i nosaltres. I també a totes aquelles persones que hui dia pateixen amb silenci aquesta cruel situació”.

Per això, des de l’Ajuntament de Sedaví, i a través de la Regidoria de Polítiques Socials “es projecten accions socials per a promoure la igualtat de gènere, com a campanyes informatives de conscienciació, tallers educatius, protocols d’actuació coordinada i tota classe d’accions dirigides a la sensibilització, prevenció i eliminació de la violència de gènere”.

Durant l’acte de celebració, en el qual també va estar present l’Alcalde, Josep Ferran Baiuxauli i representants de la Corporació Municipal, es va poder visitar el Punt Violeta, muntat per a informar de com actuar en cas que es produïsca violència de gènere, a qui cridar (016, telèfon gratuït), on acudir en Sedaví i com ha de tractar-se.

Agrair també la col·laboració en l’acte de Càritas Sedaví , que va posar un lloc de venda de samarretes solidàries, i a l’Associació Bon Profit, que va organitzar una paella solidària i va repartir beguda per a recaptar fons destinats a combatre la violència de gènere. Una paella que va ser degustada per totes aquelles persones solidàries del municipi assistents a l’acte.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dos =

amic valencians
massamagrell 25n
catarroja 2019
medioambiente torrent
amic valencians