25n
Orgull
Orgull

El sector turístic i de la mobilitat coincideixen en l'èxit de la vacunació com a factor de la reactivació

El sector turístic i de la mobilitat coincideixen en l'èxit de la vacunació com a factor de la reactivació
05/07/2021 -

Empreses turístiques i del sector de la mobilitat han coincidit a destacar aquest dilluns en la primera jornada de la I Cimera Comunitat Valenciana-Illes Balears l’èxit de la campanya de vacunació desenvolupada per tots dos territoris com a factor essencial de la reactivació econòmica.

Així s’ha posat de manifest en la taula redona ‘Cap a la reactivació immediata i la interconnexió territorial‘, en la qual ha participat també el conseller balear de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha subratllat que els sectors turístics balear i valencià s’estan comportant com el “motor” de la recuperació a Espanya.

El responsable balear ha manifestat que tant les Illes Balears com la Comunitat Valenciana són “líders, en l’àmbit mundial, en matèria turística” i s’ha referit també a l'”enorme esforç” realitzat per les administracions autonòmiques de tots dos territoris per a “protegir” amb ajudes a aquest sector.

Per part seua, el comissionat del Govern estatal per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha subratllat la importància d’aquesta infraestructura per a la dinamització econòmica.

Ha indicat referent a això que “no es pot parlar de desenvolupament logístic i competitivitat exterior sense Corredor Mediterrani” i també ha manifestat que la intermodalitat i la integració port-ferrocarril protagonitzaran els pròxims anys, per la qual cosa les polítiques haurien d’anar dirigides a potenciar-les, al costat de la gran aposta per la sostenibilitat i la descarbonització.

El president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, ha destacat la importància que ha tingut la campanya de vacunació en la recuperació de la mobilitat, i ha aportat dades segons els quals l’aerolínia ha sigut durant el primer quadrimestre el principal operador de l’arxipèlag en nombre de vols. “La setmana passada vam tindre més passatgers en vols interbalears que els que vam tindre en la mateixa setmana de 2019”, ha emfatitzat.

Per part seua, el president de Baleària, Adolfo Utor, ha defensat que “la recuperació és impossible si no hi ha connexió territorial”, i ha remarcat l’esforç realitzat per la companyia per a incrementar serveis i per a impulsar la descarbonització amb vaixells sostenibles.

En la taula redona han participat també representants d’operadors turístics com el conseller delegat de Melià, Gabriel Escarrer, i la vicepresidenta i CEO del grup Iberstar, Sabina Fluxà, que també han incidit en què la connectivitat és un element fonamental per a la recuperació i han al·ludit a la rellevància de promoure un model turístic sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 5 =