25n
25N
25N

Els deu secretaris autonòmics de Podem reclamen "unitat i responsabilitat" i demanen no caure "en el foc creuat"

Els deu secretaris autonòmics de Podem reclamen "unitat i responsabilitat" i demanen no caure "en el foc creuat"
25/01/2019 -

Els deu secretaris generals autonòmics de Podemos que s’han reunit aquest divendres a Toledo, convocats pel de Castella-la Manxa, José García Molina, han cridat a la “unitat i a la responsabilitat” i han demanat al partit a pocs mesos de celebrar-se les eleccions no caure “en el foc creuat” i “en les declaracions altisonants”.

Ha sigut l’amfitrió de la trobada, el castellà-manxec José García Molina qui ha fet de portaveu dels secretaris generals arribats d’Euskadi (Lander Martínez), Murcia (Óscar Urralburu), La Rioja (Kiko Garrit), Illes Balears (Mae de la Petxina), Extremadura (Alvaro Jaén), Comunitat Valenciana (Antonio Estañ), Canàries (Noemí Santana), Aragó (Nacho Escartín) i Astúries (Daniel Ripa). A aquesta trobada no ha acudit cap membre de la Direcció nacional de Podemos.

Aquesta anomenada a la “confiança, a la unitat, a la coordinació i a la negociació” que han fet aquests deu líders territorials en la capital castellà-manxega estarà recollida en el que han denominat la ‘Declaració de Toledo’ amb la finalitat de continuar construint “un projecte polític” que per als dirigents autonòmics “és essencial” per a Espanya.

Molina ha assegurat que el fet que hui deu secretaris generals autonòmics se citen a Toledo demostra “un missatge d’unitat”, alguna cosa que “la gent de Podemos vol i està esperant”.

“No volem de cap de les maneres que tornen a governar les dretes en aquest país que tant mal han fet en legislatures anteriors”, alguna cosa que a Castella-la Manxa “ho recordem molt bé”.

Segons ha apuntat, és “responsabilitat” dels líders territorials llançar “un missatge clar de com volem que aquest partit vaja” i això –ha incidit– “passa per unitat, per coordinació, negociació i passa perquè sapiem estar a l’altura” del moment polític present i futur.

Així mateix, García Molina ha defensat que en un moment en el qual la dreta política s’està fraccionant, “les forces progressistes han de negociar molt més i han de plantejar un projecte diferent de país”. “No volem tornar a una Espanya en blanc i negre”, ha dit.

Del seu costat, la secretària general de Podemos Canàries, Noemi Santana, ha afegit que els líders territorials poden aportar “moltíssim” a l’estratègia de futur que ha de marcar-se Podemos i és per això que han decidit celebrar més reunions en altres territoris per a reflectir la realitat plural del país.

EL MOMENT “NO ÉS FÀCIL”

Per part seua, el secretari general de Podemos a la Regió de Múrcia, Óscar Urralburu, ha admés que encara que l’actual és un moment que “evidentment no és fàcil” per al partit, han de reconéixer “que tenim organització, projecte polític per a aquest país i tenim la capacitat de posar per sobre els interessos del nostre país i les nostres comunitats autònomes”.

Urralburu ha manifestat que, en la seua opinió, “tots” són responsables de la situació de Podemos. “Res ocorre perquè es produeix una crisi en un moment determinat, sempre són errors que s’han vingut acumulant i estem convençuts que es pot avançar més i millor sobre els nostres propis documents i el nostre propi projecte polític”, ha emfatitzat.

Per això, ha considerat que la reunió celebrada a Toledo és “una declaració de futur, de mirar cap avant” i enfocar-se en el projecte polític de Podemos per a Espanya i per a cadascuna de les regions.

Quant a l’absència de responsables d’algunes comunitats autònomes, Urralburu ha recordat que “no totes les comunitats tindran eleccions aquest mes de maig i això suposa diferents perspectives”, encara que ha reconegut que “hi ha gent que considera legítimament que és millor tractar aquesta qüestió d’una altra manera i d’una altra forma”.

“NO PODEM CAURE EN EL PESSIMISME”

Del seu costat, el secretari general de Podemos Aragó, Nacho Escartín, ha defensat que aquest és un moment “il·lusionant i esperançador” per a Podemos per presentar-se “per primera vegada” a les eleccions municipals i repetir en les autonòmiques i europees. “Depenem de nosaltres mateixos i no podem caure en el pessimisme en el qual ens intenten instal·lar des de molts poders”, ha advertit.

Escartín ha reivindicat que Podem deu ser capaç de “demostrar que venim ací a canviar les coses”, com, ha afegit, ho estan fent amb els Pressupostos Generals de l’Estat o “amb la moció de censura que va traure a Rajoy del Govern d’Espanya”.

Així mateix, ha aclarit que els secretaris generals autonòmics reunits a Toledo no s’han unit per a “reclamar res a la interna”. “Això no va d’això, el que valorem és la capacitat d’entendre’ns i no veiem ‘mira, aqueix és pablista, eixe és errejoner, aqueix és anticapi’. Ací som tots Podemos”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria