25n
25N
25N

El secretari autonòmic de Transparència presenta a l'alcalde d'Ontinyent els primers pressupostos participatius de la Generalitat

Jorge Rodríguez anima a la ciutadania a implicar-se i participar del projecte, que destina 13,76 milions d’euros de manera específica per a les comarques centrals

El secretari autonòmic de Transparència presenta a l'alcalde d'Ontinyent els primers pressupostos participatius de la Generalitat
20/05/2021 -

El secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per tal de presentar-li el projecte dels primers pressupostos participatius impulsats per la Generalitat Valenciana.

En l’encontre, al qual també participaven la 1a tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, i la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González, s’explicava el funcionament d’una acció que comptarà amb una dotació de 125 milions d’euros el destí dels quals serà triat per la ciutadania. D’aquesta quantitat, el 30% serà per a projectes d’àmbit autonòmic i el 70% en àrees comarcals, destinant-se un total de 13,76 milions a les comarques centrals (la Safor, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa).

Jorge Rodríguez valorava molt positivament la iniciativa d’uns pressupostos participatius, “un projecte que a Ontinyent hem desenvolupat des de fa quasi 10 anys i que al cas de la Generalitat resulta interessant per dues qüestions: perquè la ciutadania podrà fer sentir la seua veu i decidir durant la legislatura, i no sols amb l’arribada de les eleccions; i perquè el projecte autonòmic permet una territorialització de les propostes, aplicant tant una mirada ampla com altra més local”, manifestava.

Antoni Llorente explicava que les propostes ciutadanes es poden presentar fins al pròxim 30 de maig de forma telemàtica a la web GVAParticipa, sent necessari per a registrar-se el número de DNI i un correu electrònic. Les propostes presentades hauran de ser competència de la Generalitat, no ser excessivament abstractes ni tractar-se de transferències a persones i/o entitats concretes. A més, es descartaran automàticament aquelles iniciatives que siguen discriminatòries o atempten contra l’interés general.

Al portal web s’anirà informant la ciutadania de les diferents fases del procés participatiu, que després de la presentació de propostes donarà pas a les següents fases al voltant de la revisió de la viabilitat legal i econòmica d’aquestes; el suport dels veïns i veïnes a cada proposta; la seua avaluació; la publicació dels imports; la votació final i el resultat obtingut. Tant l’alcalde com les regidores d’Hisenda i Participació animaven a la ciutadania d’Ontinyent a participar de la iniciativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =