25n
25N
25N

Sebastià (Compromís) es compromet a demanar a Brussel·les que els agricultors siguen "gestors del territori"

Sebastià (Compromís) es compromet a demanar a Brussel·les que els agricultors siguen "gestors del territori"
16/05/2019 -

El candidat de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, s’ha compromés aquest dijous en una visita a Elx (Alacant), a “deixar-se la pell” perquè els agricultors tinguen unes condicions dignes i reben un tracte respectuós i a treballar des de Brussel·les perquè siguen considerats “gestors del territori”. Així mateix, he reclamat que la Granada Mollar reba les ajudes que altres productes han obtingut pel veto rus.

Sebastià i el regidor de Medi rural de l’Ajuntament d’Elx, Antonio García, s’han reunit en l’Oficina Comarcal Agrària (COAPA) amb el president de la Junta Rectora de la DO Granada Mollar, Francisco Oliva, i amb altres representants de la DO per a explicar les seues propostes i escoltar les seues reivindicacions.

“Exigim que la Granada Mollar també reba les ajudes compensatòries que han obtingut altres productes afectats pel veto rus”, ha afirmat.

A més, ha recalcat: “És una lluita que estem portant pràcticament en solitari, i ens comprometem a continuar duent-la a terme, a exigir amb dades sobre la taula que es contemple el cas específic de la magrana i a portar la veu dels agricultors al Parlament Europeu. S’ha treballat molt per a aconseguir la DO i és intolerable que ara es queden desemparats”.

Sebastià i García han visitat també el Parc Natural Agrari d’Els Carrissals on han incidit una altra de les seues propostes: que la UE contemple als agricultors com a gestors del territori.

“Cal posar el valor el treball de conservació del territori que realitzen els agricultors, especialment en zones com aquesta, de tant valor mediambiental”, ha explicat Sebastià que ha considerat que “si no fora pels agricultors, que a més han realitzat una labor de gestió hídrica espectacular, aquesta zona no estaria gestionada, i pot ser que ni tan sols podríem mantindre els dos parcs, El Fons i Les Salines”.

Per part seua, Antonio García ha abundat que durant aquest mandat s’han triplicat les ajudes per a la DO Granada Mollar d’Elx i ha posat en valor el “valuós treball que es realitza en Carrissals, on es combina una agricultura sostenible amb la recuperació d’un espai natural de primera magnitud”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quinze =