25n
25N
25N

Gómez diu que es continua negociant acollir els Goya a València

Gómez diu que es continua negociant acollir els Goya a València
26/02/2020 -

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha indicat aquest dimecres que l’Ajuntament de la ciutat continua les negociacions amb l’Acadèmia de Cinema espanyola perquè la capital valenciana puga acollir la pròxima gala dels Premis Goya, coincidint també amb la celebració en 2021 de l’any dedicat al cineasta valencià Luis García Berlanga. Així, ha assegurat que les sensacions de poder convertir-se en seu d’aquests guardons són “molt positives”.

L’edil s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat del president de l’Acadèmia de Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis, per a presentar la III Trobada d’Acadèmies de Cinema i Audiovisual d’Espanya i Portugal, que se celebra aquest cap de setmana a València.

A Gómez se li ha preguntat si aquesta cita és “un primer pas” per a mostrar el múscul de la ciutat en el camp de l’audiovisual per a acollir els Goya i per les negociacions que es duen a terme per a això.

Sobre aquest tema, la responsable municipal ha assenyalat que la III Trobada d’Acadèmies de Cinema i Audiovisual d’Espanya i Portugal a València “està pensada per a potenciar i reforçar el sector audiovisual valencià més que pel tema dels Goya, que és diferent”. “Aquest projecte naix per a mostrar i visibilitzar la capacitat d’acció i el talent del sector audiovisual valencià”.

No obstant això, Sandra Gómez ha destacat que segueixen obertes les “negociacions” i les “converses” amb l’Acadèmia de Cinema espanyola per a analitzar “les possibilitats” de València con seu dels seus premis i amb l’objectiu de “poder acollir la gala”.

“Des que es va organitzar la gala dels Goya hem mantingut trobades amb una delegació de l’acadèmia a la ciutat per a parlar sobre les possibilitats a escala d’espais i de logística. Seguim en negociacions i converses i treballant amb poder acollir la gala”, ha exposat.

“VOLUNTAT MAJORITÀRIA”

Així mateix, interrogada per les condicions que es podrien exigir a València per a ser la ciutat de lliurament dels pròxims Premis Goya, la vicealcaldessa ha assegurat que “les sensacions són molt positives” i ha valorat, en aquest sentit, tant “la bona faena que s’està realitzant per part dels diferents agents del sector” com “la voluntat majoritària” en favor la iniciativa “de diferents representants institucionals” i “el treball que s’està realitzant entorn de l”Any Berlanga”.

Gómez ha apuntat en diverses ocasions que la celebració d’eixe any, en memòria i reconeixement al cineasta valenciana, seria una bona ocasió per a portar els màxims guardons de l’Acadèmia de Cinema espanyola a la seua ciutat natal. “Creiem que les sensacions són positives”, ha insistit l’edil respecte a ser seu d’aquestes distincions.

“ORGANITZAR GRANS ESDEVENIMENTS”

Per part seua, el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual ha assenyalat que espera que la trobada que aquest cap de setmana tindrà lloc a València servisca per a mostrar el “múscul”
del sector valencià i la capacitat d'”organitzar grans esdeveniments”. “Ens agradaria molt traure eixe múscul”, ha subratllat i que així aquest potencial i el treball de l’audiovisual valencià “transcendisca les nostres fronteres” perquè “no se sàpia només ací”.

“Eixa és la idea”, més que reclamar així els Goya, ha insistit Llopis, que ha apuntat que la trobada d’acadèmies a València busca que “transcendisca” el paper del sector audiovisual valencià “perquè altres acadèmies es facen ressò de què ací succeeix”. Al seu torn, ha manifestat que l’acadèmia valenciana té una activitat “superior” a la seua antiguitat, dos anys.

Pep Llopis ha agregat respecte a les negociacions a les quals ha al·ludit Sandra Gómez sobre els Goya que cal entendre que si hi ha negociacions cal respectar-les. “Hi ha secret de sumari. Això és important tindre-ho en compte”, ha afirmat sobre aquest tema.

Finalment, Llopis ha destacat que l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual no intervé en aquestes negociacions perquè eixa no és la seua “comesa” ni el seu “paper” però ha apuntat que “molts” dels seus acadèmics “són membres de l’Acadèmia dels Goya” i ha indicat que pot assegurar que aquests “estan tots a favor” que els premis vengen a València. “Una altra cosa és que això ajude o no, però és una qüestió a tindre en compte”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 11 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud