25n
25N
25N

Es reprenen les obres d'urbanització del Parc Central

Es reprenen les obres d'urbanització del Parc Central
06/02/2021 -

Ahir es van reprendre les obres d’urbanització del Parc Central Russafa-Malilla que no es van poder executar en la zona que havia estat ocupada per instal·lacions d’un concessionari de cotxes. Els treballs, que van haver de ser licitats de nou, van començar al juny de l’any passat, però van haver de suspendre’s temporalment. El motiu: les proves de laboratori de control de qualitat, que habitualment es realitzen durant l’execució de les obres, van qualificar de “no perillosos” en lloc de “inerts” els residus procedents de l’excavació i moviment de terres. Aquesta circumstància suposa que eixos residus han de traslladar-se a un abocador, especialitzat en residus “no perillosos”, en lloc d’un abocador d'”inerts”, com contemplava el projecte licitat. No es tractava d’un problema de contaminació si no de la mena d’abocador on havien de traslladar-se.

Després de la suspensió de les obres el passat 28 de juliol, la Direcció Facultativa de les obres i el servei de Suport Tècnic de la societat València Parc Central, van realitzar estudis i proves
(tastos i assajos de caracterització del terreny, proves de càrrega i anàlisi de la gestió de les terres)
per a elaborar una proposta tècnica i econòmica que determinara la quantitat a retirar, l’abocador especialitzat i l’impacte econòmic en el contracte, conforme amb la Llei de Contractes del Sector Públic.

La cerca de la solució s’ha centrat en reduir la quantitat i reciclar al màxim els productes de les excavacions en la mateixa obra. No sols per criteris econòmics sinó també mediambientals.

La proposta tècnica i econòmica havia de ser aprovada per l’òrgan de contractació de la societat València Parc Central. Una vegada aprovada s’ha alçat la suspensió temporal de les obres que tenen un termini d’execució de 8 mesos i un pressupost vigent d’1.483.357,86 €.

Entre les actuacions del parc pendents destaquen, en l’entorn confrontant a l’Av. Peris i Valero: l’ampliació del moll 4, la finalització del mur verd, la construcció de l’arener -un joc infantil- i la continuïtat del canal i font de l’accés pel carrer Dr. Domagk. A més de l’execució de vials també es completaran les instal·lacions elèctriques del centre de repartiment de requerit per Iberdrola.

Els treballs s’han représ amb l’adequació de l’accés per a camions, revisió del clos i desbrossaments.

La superfície aproximada de les obres de la “Separata d’Obres d’Urbanització del parc Central Zona Russafa. Zona Dr. Domagk i altres”, és d’uns 4.000 m², distribuïda en dues parts, una de 1.400 m² que afecta instal·lacions del parc i una altra de 2.500 m² que afecta vials de la urbanització de les parcel·les edificables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 18 =