Ajuntament i GVA reprenen la construcció del poliesportiu de Nou Moles

Ajuntament i GVA reprenen la construcció del poliesportiu de Nou Moles
08/10/2019 -

L’Ajuntament de València i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han représ les obres de construcció del complex esportiu del barri de Nou Moles. Es tracta d’un projecte de l’any 2009 que es va paralitzar en 2011 per problemes de planificació i pressupost dels governs anteriors. Els treballs per concloure aquesta dotació, a la parcel·la ubicada entre els carrers Lluís Lamarca, Burgos i Castell de Benisanó, es duran a terme amb pressupost d’11,4 milions d’euros (IVA inclòs), i amb la previsió de concloure abans que acabe l’any 2020.

El nou poliesportiu comptarà amb un aforament de 1.610 espectadors, 1.386 en graderies fixes, ampliables en grades mòbils a 224 espectadors més. Les instal·lacions, a part d’oferir servici esportiu a la ciutadania, inclouran una piscina de waterpolo vàlida per a realitzar campionats del món i campionats de la Federació Internacional de Natació.

L’alcalde de València, Joan Ribó i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han mantingut hui una reunió amb els responsables tècnics i l’empresa que finalitzarà este complex esportiu de la ciutat. En la trobada també hi han participat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya.

En concloure aquesta trobada, l’alcalde Joan Ribó ha manifestat que “Nou Moles mereixia, des de fa anys, un centre esportiu de qualitat que, per les seues característiques, serà de referència per a tota la ciutat”. “Es tracta d’un projecte emblemàtic de què podran gaudir els veïns i veïnes, d’alta capacitat, i amb totes les especificitats tècniques que permetran la pràctica esportiva de base i d’alt nivell. De fet, es tracta d’unes instal·lacions en què es cuiden al màxim tots els detalls per tal que puga atendre les necessitats esportives dels veïns i veïnes, i també dels equips”, ha explicat.

En paraules de l’alcalde, “per fi, braç a braç entre l’Ajuntament i la Generalitat, hem aconseguit resoldre l’embolic administratiu en què ens havien ficat anteriors governs. El nostre objectiu: estendre tant com puguem la pràctica esportiva en la ciutat de València i la vida saludable”.

Segons el conseller Marzà: «Aquesta és una de les clares herències de nefasta gestió d’antics governs. Qui més ho ha patit ha estat la gent de la ciutat, amb un projecte paralitzat i deixat enmig d’un barri sense donar cap mena de servici esportiu». «A nosaltres ens ha costat anys fer la tramitació correcta perquè es poguera acabar el poliesportiu i que finalment els veïns del barri i la gent de la ciutat podrà tindre unes infraestructures esportives dignes i utilitzables. Però no només això, les instal·lacions estaran dotades de tots els recursos per a poder celebrar campionats de waterpolo en l’àmbit internacional», ha afegit.

El poliesportiu comptarà amb una pista que permet la pràctica d’handbol, futbol-sala, hoquei sala, bàsquet i voleibol en el sentit longitudinal, i en sentit transversal 2 pistes de bàsquet. També comptarà amb dues sales de fitness; una sala de musculació; una piscina coberta dedicada a la pràctica educativa de la natació; una piscina de waterpolo vàlida per a campionats del món i campionats de la federació internacional de natació; vestuaris per a equips esportius, vestuaris col·lectius per a sales fitness i vestuaris per a àrbitres, entrenadors i professors; així com espais de magatzems i despatxos.

La Generalitat aporta el pressupost per finalitzar les infraestructures esportives de Nou Moles. És una quantitat d’11,4 milions d’euros, IVA inclòs. El tràmit s’ha realitzat en coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament de València.

EL DESBLOQUEIG DE LES OBRES

La represa de les obres necessitava un modificat, ja que el contracte originari impulsat per anteriors governs contemplava errors o omissions patits en la redacció del projecte o de les especificacions tècniques. És per això que calia incorporar a la prestació alguns avanços tècnics de millora. Existia la necessitat d’ajustar la prestació a especificacions tècniques, mediambientals, urbanístiques, de seguretat i d’accessibilitat aprovades amb posterioritat a l’adjudicació del contracte.

El modificat aprovat per millorar la infraestructura suposa un increment global de l’obra del 8,9% en millores respecte al sistema estructural, el sistema de condicionament i instal·lacions, la instal·lació de geotèrmica i la construcció d’un fals sostre.

Pel que fa al sistema estructural, es modifica l’estructura de cobriment de l’edifici, que passa de ser de formigó a metàl·lica amb l’objectiu de millorar les prestacions i disminuir la complexitat. També es modificarà la coberta de la piscina per a afavorir la durabilitat de l’estructura. També s’ha optat per una millora de la qualitat del formigó a emprar en l’estructura.

Respecte al sistema de condicionament i instal·lacions, el temps que ha passat des del projecte original ha suposat que alguna de les instal·lacions hagen quedat obsoletes tant tècnicament com energètica i que les necessitats s’hagen redefinit per a aconseguir una millor explotació concorde segons els models actuals. També s’ha realitzat un redisseny dels sistemes de tractament d’aigua i s’ha afegit un descalcificador. Altres equips que s’han incorporat o s’han millorat són el de filtració de l’aigua en la piscina de waterpolo, l’adequació d’equips de filtrat ultraviolat, filtració i el mòdul de recuperació de la calor de l’aigua de renovació de piscines. També s’han modificat el tipus de refrigeradores i deshumidificadors de les piscines per equips de més capacitat, adaptades a les exigències actuals i ofertes de les diferents subministradores.

A més, l’edifici comptarà amb una instal·lació geotèrmica, que no es contemplava en el projecte inicial, ja que és una energia renovable que elimina la dependència dels combustibles fòssils amb la consegüent disminució d’emissions de CO₂, causants de l’efecte d’hivernacle.

Finalment, amb la finalitat d’evitar la pèrdua d’energia del recinte de la piscina i disminuir l’afecció del clor en l’estructura, s’opta per col·locar un fals sostre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019