25n
25N
25N

Es restaura d'urgència el Pont de Castellar

iStock.com/RomanBabakin

Es restaura d'urgència el Pont de Castellar
14/02/2019 -

L’Ajuntament ha ordenat l’execució d’urgència del Pont de Castellar. La contracta municipal de manteniment es troba ja realitzant les labors d’inspecció i reparació. Ara per ara, s’estan fent treballs (tant en la zona submergida, mitjançant bussos, com en la superfície) per a estimar l’abast de la deterioració ocasionada.

Encara és prompte per establir un termini de duració de les obres, s’ha indicat des de la Regidoria de Desenvolupament Urbà. Després de les intenses pluges registrades a la ciutat el mes de novembre passat, tècnics municipals van realitzar una inspecció visual del pont de Castellar. En observar que algunes columnes tenien a la vista diverses de les seues armadures d’acer interiors, es va decidir escometre unes obres d’urgència per a restaurar la construcció, que creua el nou llit del riu Túria i és la ruta d’accés més pròxima a la pedania de Castellar–Oliveral. Actualment, i malgrat el cridaner estat dels pilars que descansen sobre el llit del riu Túria, no hi ha perill de solsida imminent.

Quant a la zona situada en la superfície, es prendran mostres de formigó dels pilars afectats per a així comprovar el nivell de clorurs presents en aquest material i el grau de corrosió de l’acer.

En funció dels resultats obtinguts, es procedirà a la neteja de l’acer per a l’eliminació de l’òxid existent i, posteriorment, s’emplenarà amb morter de reparació adequat per a l’ambient marí al qual està exposat el pont i que així evite la corrosió.

Pel que respecta a la zona submergida, es reforçaran les zones de connexió entre les piles i els pilotes per a millorar el repartiment del pes suportat per l’estructura. Per a això, es netejaran i es crearà una capa de protecció. Finalment, s’aplicarà el mateix formigó utilitzat en la part submergida per a garantir el seu correcte reforç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 15 =

bombers
bombers
Valencia activa