25n
25N
25N

Es reformarà la Universitat Popular de Benicalap

Es reformarà la Universitat Popular de Benicalap
13/06/2018 -

La pròxima Junta de Govern Local aprovarà el projecte bàsic d’obra de la Universitat Popular de Benicalap, «un ambiciós projecte que transformarà aquest centre i el configurarà com un espai sociocultural de referència junt amb les seus del Palauet d’Aiora i de la Nau de Ribes», tal com ha explicat hui la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i Presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano.

L’obra, que està valorada en 745.227 euros, reformarà per complet l’edifici, que, en la planta baixa, tindrà quatre aules de grans dimensions, seran les destinades, entre altres activitats docents, als ensenyaments de restauració, pintura, artesania i idiomes, i tindran eixides a l’exterior on cadascuna d’elles disposarà d’una solera de 65 m² on es podrà desenvolupar amb climatologia favorable les mateixes activitats que a l’interior de l’edifici, tot això amb la finalitat d’utilitzar l’espai exterior enjardinat que envolta a l’edifici.

A la planta primera hi haurà dues aules. Aquesta planta tindrà vocació d’espai sociocultural amb una sala de grans dimensions capaç d’albergar gran varietat d’activitats, complementada amb una segona aula. Les dues aules tenen cadascuna d’elles tres orientacions diferents, de manera que parlem d’aules amb una gran lluminositat.

«El projecte de rehabilitació dotarà a l’edifici d’aules més amples, a destacar la del primer pis, amb 160m2, que podrà acollir actes socials i culturals amb aforament per a 80 persones. També guanyem molts metres quadrats tant a l’interior (planta baixa perquè donem ús a una part que, fins ara, no es gastava), com també a l’exterior, amb 65m2 on poder desenvolupar a l’aire lliure activitats artístiques, de ball o qualsevol altra», ha dit Lozano.

Per a fer realitat açò, es demolirà completament tota la distribució interior de l’edifici per adequar els espais a noves aules en funció de l’activitat a desenvolupar en cadascuna d’elles. Es demolirà l’escala existent per adaptar-la a dimensions que faciliten el seu ús. L’escala està situada a l’interior de l’immoble i connecta la planta baixa amb la planta primera. A més, s’instal·larà un ascensor adaptat a persones amb mobilitat reduïda que comunicarà la planta baixa amb la planta primera.

També es redistribuiran les dues plantes per adaptar-les a la normativa vigent i al seu torn optimitzar l’espai docent al centre, obtenint un total de 6 aules, un magatzem, un despatx de direcció i els necessaris nuclis de lavabos en cadascuna de les plantes. Totes les zones reformades incorporen portes de pas que compleixen amb les exigències mínimes d’accessibilitat.

Altre punt important és l’eficiència energètica de les instal·lacions. La reforma s’ha dissenyat perquè l’edifici reduïsca el consum d’energia convencional i, com a conseqüència, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i altres contaminants atmosfèrics, mitjançant la utilització de sistemes eficients energèticament, complint els requisits de la recuperació d’energia.

EL TRIANGLE DE CENTRES SOCIOCULTURALS DE LA UNIVERSITAT POPULAR

«Aquesta reforma entra dins del projecte més ampli que tenim dirigit a generar espais de dinamització sociocultural a la ciutat de València, i que comptarà en el seu conjunt amb tres eixos: el Palauet d’Aiora, la Nau de Ribes i aquest projecte de la Universitat Popular de Benicalap», ha indicat Lozano.

Sobre la Nau de Ribes, Lozano ha dit que en aquests moments, la licitació es troba en la seua última fase i, tal com ha assegurat, s’espera que en dues setmanes el projecte ja estiga adjudicat a una empresa, de manera que les obres puguen començar abans de l’estiu.

D’aquesta manera el triangle format per tres grans centres socioculturals de la Universitat Popular es va configurant i està cada vegada més a prop.

L’edifici de Benicalap és una casona situada a l’interior del Parc de Benicalap, jardí de titularitat pública, i amb un únic accés directe des del carrer Luis Braille. L’edificació posseeix una forma en “L”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =

CCCC
torrent