25n
25N
25N

Se celebra en la Ribera Alta una Jornada per a Treballadors Socials

Rosa Pérez Garijo participa en un esdeveniment a Montserrat que espera exportar-se a la resta de comarques

Se celebra en la Ribera Alta una Jornada per a Treballadors Socials
31/03/2017 -

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la Jornada per a Treballadors Socials de la comarca de la Ribera Alta, en el marc del nou model de serveis socials promogut per la Diputació de València en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives.

Durant l’acte realitzat en la casa de la cultura de Montserrat, han participat el cap de secció dels Programes d’Inclusió social de Diputació, Francisco Andrés Arseguet, l’alcalde de Montserrat Josep Maria Mas, el tinent d’alcalde Ramón Cervero i el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. “La qüestió fonamental és reduir la burocràcia i que els tècnics puguen demanar les ajudes a la Diputació en un únic conveni”, ha remarcat la diputada.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta i també alcalde de Sumacàrcer, Txema Peláez, ha donat especial importància a la participació de les comarques en l’elaboració de la nova llei de serveis socials. “El nou model necessita la participació de tots els actors”. Així mateix, Peláez ha avançat la realització d’un estudi amb la Mancomunitat com a “banc de proves”. El projecte de investigació realitzat per la Diputació, en col·laboració amb la Generalitat i la Universitat de València, estudiarà els indicadors socials de la regió per a conèixer les polítiques més necessàries.

 

Reunió entre els treballadors socials

La trobada s’ha plantejat per a posar en comú les experiències de les diverses comarques, després de les novetats introduïdes des de les administracions del Palau de la Batllia i el Palau de la Generalitat. Per açò, en l’acte han participat 22 tècnics de la comarca i altres municipis com Moixent i Almussafes que esperen poder exportar aquesta iniciativa a la resta de comarques.

Després de la presentació per part dels representants polítics, els treballadors socials s’han reunit per a discutir com estan afectant aquests canvis als professionals, a més de considerar els serveis socials com a ‘serveis essencials’, com ja ha impulsat el govern de Montserrat. A més, els tècnics dels diferents municipis han discutit les expectatives per a la futura llei de serveis socials i les bases reguladores de les ajudes per a l’any 2017. “El motiu d’estar ací és poder compartir dubtes, inquietuds, i donar la nostra opinió”, ha explicat una treballadora social de Benimodo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − cinc =