Sarrià sobre la subestació per a substituir a Patraix en nou llit: "És un projecte que s'intenta agilitar"

Sarrià sobre la subestació per a substituir a Patraix en nou llit: "És un projecte que s'intenta agilitar"
22/10/2018 -

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha assegurat aquest dilluns sobre la proposició no de llei aprovada pel Congrés que recolzava la subestació del nou llit per a substituir a la de Patraix, que es tracta d’un projecte que “cal licitar i redactar i que l’Ajuntament intenta agilitar”.

Així s’ha pronunciat després de la Comissió d’Urbanisme, en relació a la decisió de la Comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats que va aprovar dimarts passat per unanimitat la proposta de Compromís que reclama el tancament i el desmantellament de la subestació elèctrica del barri de Patraix, en la ciutat de València, un fet que reclamaven els veïns des de l’explosió registrada en aquesta instal·lació elèctrica el maig de 2007.

La iniciativa aprovada incloïa també la necessitat de comptar amb una partida suficient en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a poder escometre la construcció d’una nova subestació elèctrica per a substituir a la de Patraix en Nou Llit, en els terrenys reservats per a tal fi al costat del cementeri general.

D’altra banda, sobre el nou corredor verd del nou llit del Túria anunciat per l’alcalde Joan Ribó en el Debat de l’Estat de la ciutat, ha considerat que es tracta d’una proposta “interessant” que s’ha de treballar “per a cercar l’equilibri entre la prevenció de risc d’inundacions i la naturalització de l’espai”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha precisat que està subjecta “a condicionants com per exemple la posició de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.
Ribó va anunciar aquesta proposta per a convertir el nou llit del riu en un corredor verd que connecte el parc natural de l’Albufera i el del Túria amb el de Capçalera i el jardí de l’antic llit.

Es tracta d’un projecte de “llarg abast” en el qual l’equip de govern de la Nau ha començat a treballar per a fer possible aquesta connexió “mitjançant la renaturalització del nou llit del Túria”.
Segons va explicar Ribó, en una fase inicial sol·licitarà a la Generalitat la modificació i l’ampliació del Pla d’Ordenació del Parc Natural (PORN) del Túria per a “programar i, en un futur, realitzar les esmentades connexions perquè per als valencians i valencianes, el nou llit del Túria també és nostre i també ho volem verd.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 7 =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019