25n
25N
25N

Sanjuán (PSPV) demana a la resta de partits que "reflexionen" sobre el decret de romanents

Sanjuán (PSPV) demana a la resta de partits que "reflexionen" sobre el decret de romanents
12/09/2020 -

El portaveu del PSPV de la ciutat de València i regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha fet una crida “als partits de la dreta i als quals han col·laborat en l’estratègia liderada pel PP per a tombar el Reial decret de romanents” perquè “reflexionen” sobre aquest, ja que, segons ha defensat, “hauria permés a València disposar de 90 milions per a elaborar el Pressupost Municipal de 2021”.

Sanjuán ha citat les dades publicades aquesta setmana sobre la mitjana de termini de pagament mitjà a proveïdors (PMP), que reflecteixen que l’Ajuntament de València “paga tres vegades més ràpid que la mitjana de la resta d’ajuntaments”.

“Paga dues vegades més ràpid que l’Ajuntament de Madrid”, ha ressaltat el dirigent socialista en un comunicat, abans de precisar que durant el primer trimestre el PMP a l’Ajuntament de València es va situar en 32,32 dies, mentre que en el conjunt d’entitats es va elevar a 66,76 dies.

Una diferència que, segons han ressaltat els socialistes, s’ha incrementat durant el segon trimestre de l’any, on València ha aconseguit rebaixar la mitjana als 19,63 dies quan la mitjana de les entitats locals ha pujat fins a 76,11 dies. En total, la mitjana del primer semestre València se situa en 25,98 dies enfront dels 71,44 de mitjana.

Sanjuán ha advertit que “no deixa de ser sorprenent” que un ajuntament que, d’acord amb aquestes dades, és “solvent haja de fer retallades perquè va haver-hi partits que es van aliar per a votar en contra del Govern d’Espanya per simple qüestió partidista”, en referència a PP, Ciutadans, VOX i Compromís. “És lamentable que amb eixe no al decret hagen condemnat a València a fer retallades”, ha criticat.

A més, ha recordat que la proposta del Govern d’Espanya suposava que València podria disposar de 90 milions d’euros per a elaborar els pressupostos de 2021 i posar-los a la disposició de la reconstrucció econòmica i social dels valencians i valencianes”

Així, ha recriminat la “falta de pudor” del Partit Popular de València, que “va portar a la fallida a l’Ajuntament i va haver de ser intervingut”. “No contents amb això, ara han liderat una estratègia que ens aboca a fer retallades”, ha advertit.

Borja Sanjuán ha fet així una crida “als partits de la dreta i als quals han col·laborat amb ells en aquest colp al Govern perquè rectifiquen”. “Els Ajuntaments no podem ser víctimes d’una guerra de trinxeres que res té a veure amb nosaltres”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − set =