25n
25N
25N

Sanitaris es concentren per a exigir "l'augment estructural" de les plantilles desbordades d'Atenció Especialitzada

Sanitaris es concentren per a exigir "l'augment estructural" de les plantilles desbordades d'Atenció Especialitzada
20/10/2020 -

Professionals sanitaris s’han concentrat durant el matí d’aquest dimarts enfront d’hospitals i centres d’Atenció Especialitzada de la Comunitat Valenciana per a reclamar un “augment estructural” de personal que permeta “donar als usuaris l’assistència que es mereixen”, ja que, segons han denunciat, les plantilles estan “desbordades”.

Les protestes, convocades pels sindicats CSIF i CCOO, s’han desenvolupat entre les 10.00 i les 10.30 hores a les portes d’hospitals i centres d’especialitats de la Comunitat, amb una concentració principal en l’entrada de l’Hospital La Fe de València. Aquestes mobilitzacions es produeixen després de les dutes a terme en tota Espanya a favor de l’Atenció Primària.

La presidenta autonòmica de CSIF Sanitat, Dolly Prunés, ha llegit un manifest en el qual ha explicat que la pandèmia de coronavirus “ha deixat en evidència les manques que pateix Atenció Especialitzada”, ja que els professionals “han hagut d’exposar-se al descobert en molts casos al risc, a la incertesa, a la falta de protecció i suport de l’Administració, als excessos de jornada laboral, al dèficit de professionals i a la precarietat en les seues condicions de treball”.

Des d’aquest sindicat reclamen un augment de plantilla estructural d’entre 7.500 i 8.000 treballadors a la Comunitat Valenciana, amb contractes fixos, en els pròxims tres anys, i que “no s’impose el valencià com a requisit”, han explicat a Europa Press fonts de CSIF.

Per part seua, el portaveu de Sanitat de CSIF Comunitat Valenciana ha exigit una “major atenció especialitzada amb professionals i inversions”. “Les nostres reivindicacions són, des del punt de vista de l’usuari, que hem de tendir a la normalitat i crear places estructurals per a aconseguir donar l’assistència que mereixen els usuaris”, ha expressat.

D’aquesta manera, ha denunciat que “els professionals tenen manques des del punt de vista del que han patit”. “Volem també avaluacions de risc psicosocials per a superar tot això, hem d’avançar perquè el virus no ens aconseguisca”, ha afegit.

CCOO DENÚNCIA UN DÈFICIT DE 700 TREBALLADORS D’URGÈNCIES

En la mateixa línia, la secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV, Rosa Atiénzar, ha instat a les administracions a “dotar de recursos suficients a la sanitat pública i a l’obertura d’un procés de negociació en el Ministeri i la Conselleria de Sanitat per a abordar la millora del finançament del sistema sanitari, l’increment en la dotació de personal en la plantilla estructural i unisquen dotació d’infraestructures i mitjans i eines per al diagnòstic”.

La responsable de CCOO ha explicat que “un clar exemple dels problemes d’Atenció Especialitzada és la situació en la qual es troben els serveis d’Urgències, que acumulen un dèficit estructural de plantilla de més de 700 professionals en la Comunitat Valenciana des de fa anys”.

Enfront d’aquesta situació, ha reclamat “mesures de manera contundent, immediata i planificada que milloren l’atenció d’aquest servei”. Ha insistit que l’Atenció Especialitzada “pateix d’una dotació insuficient de personal”, que les plantilles “estan esgotades i desbordades” i “cal incrementar les plantilles amb caràcter estructural i dotar-les del personal suficient per a poder atendre les necessitats ordinàries de la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =