25n
25N
25N

Més 700 sanitaris signen un manifest a favor de la competència lingüística en valencià

Més 700 sanitaris signen un manifest a favor de la competència lingüística en valencià
17/11/2020 -

Més de 700 professionals sanitaris han signat fins al moment el manifest de la campanya ‘Sanitat en valencià’, que demana garantir l’atenció mèdica en valencià al sistema de salut.

Des del 31 d’octubre es recullen adhesions a la iniciativa, mitjançant la pàgina web www.sanitatenvalencia.org. L’objectiu del manifest, promogut per la Plataforma per la Llengua, és “donar veu a centenars de professionals de la salut, favorables a garantir l’ús de la llengua pròpia i la igualtat lingüística en el sector sanitari”, afirma aquesta entitat en un comunicat.

Des de la plataforma afigen que això “respon a la posició antivalenciana de les juntes directives dels Col·legis de Metges de València i Castelló, que s’han pronunciat contra l’ús de la llengua pròpia, i al marge de la igualtat de drets, en un moment de debat de la nova Llei de la funció pública valenciana”.

El manifest, afigen, “defensa atendre la ciutadania valenciana sense cap discriminació de llengua”, i també remarca que “el coneixement del valencià és garantia de qualitat assistencial, ajuda a realitzar un diagnòstic i a decidir una cura adequada”.

Així mateix, es rebutja la idea que “els sanitaris poden deixar el País Valencià per a demanar la capacitació en valencià” i, en tot cas, s’urgeix a “evitar, amb mitjans i recursos, l’emigració en altres països de joves professionals amb capacitat en valencià i castellà, per a garantir l’atenció sanitària en llengua pròpia”, apunten els promotors de la iniciativa.

La campanya demana a més aprovar una llei d’igualtat lingüística, que “garantisca els drets dels parlants de les dues llengües oficials”, i també que s’aprove “una normativa que permeta la capacitació lingüística en valencià del personal sanitari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + vint =