25n
25N
25N

Sanitat retira del mercat les bases i pizzes de l'empresa 'pizzaragon'

Sanitat retira del mercat les bases i pizzes de l'empresa 'pizzaragon'
14/02/2020 -

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha retirat del mercat les bases i pizzes de l’empresa ‘pizzaragonper no garantir la seguretat alimentària.

La comercialització d’aquests productes s’ha realitzat principalment a través d’establiments de restauració de les comunitats autònomes d’Andalusia, Astúries, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Madrid, Múrcia, Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana.

L’organització ha adoptat aquesta mesura després d’haver sigut informada per les autoritats sanitàries d’Aragó, a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), de la comercialització clandestina de pizzes i bases de pizzes, a través d’un canal de venda per internet ‘pizzaragon.es‘, que segons la informació de la mateixa web, disposava de 8 obradors a Espanya.

El Servei de Seguretat Alimentària i Salut Ambiental d’Aragó va tindre coneixement de la incidència en el transcurs de les labors d’inspecció en un establiment de restauració, i el va posar en comunicació d’AESAN.

Des de l’agència es van aplicar els corresponents protocols d’actuació per al control oficial del comerç electrònic d’aliments, comprovant-se que la pàgina web no complia els requisits de la Llei de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic. Així mateix, i davant la sospita de clandestinitat, el cas es va posar en coneixement dels serveis del Seprona de la Guàrdia Civil.

Com a resultat de les investigacions, es va localitzar el suposat obrador on s’elaboraven les pizzes, un domicili particular que no comptava amb el preceptiu registre sanitari i que presentava greus deficiències higienicosanitàries. Es va dictaminar immediatament la suspensió de l’activitat alimentària, així com la declaració de no aptitud dels productes alimentosos oposats.

Amb data 11 de febrer s’ha rebut la confirmació de la cancel·lació del nom de domini “pizzaragon.es“. A més, un dia després l’equip d’investigació del Seprona de Saragossa ha facilitat la llista d’establiments de destinació dels aliments elaborats en les instal·lacions precintades, segons la informació de què disposen fins hui.

El que ha motivat aquesta nova alerta de seguretat alimentària és que s’han detectat greus incompliments que impedeixen garantir la seguretat dels productes elaborats per aquesta empresa. No obstant això, Sanitat ha informat que tracta d’una actuació preventiva i no es té constància de “cap problema” causat pels productes objecte d’aquesta alerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − catorze =

Informacion coronavirus