25n
Orgull
Orgull

Sanitat retira diversos productes que contenien fàrmacs contra la disfunció erèctil no especificats en el prospecte

Sanitat retira diversos productes que contenien fàrmacs contra la disfunció erèctil no especificats en el prospecte
29/03/2019 -

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha prohibit la comercialització i retirat diversos productes i complements alimentosos per contindre els principis actius sildenafil (‘Viagra’) i tadalafil (‘Cialis’), que tracten la disfunció erèctil, però no incloure’ls en el seu etiquetatge.

A través de l’operació ‘Pangea XI’, realitzada en diversos punts d’Alacant i Galícia, com Lugo o Pontevedra, l’AEMPS ha tingut coneixement de la comercialització de ‘Vocativ Sobres’, ‘Tracen Complex Càpsules’, ‘Augebit Comprimits’, ‘Sweet End Sobres’, ‘Over-X Càpsules’, ‘Infinitum Comprimits’ i ‘Powerup Càpsules’, que en tots els casos infringeixen la normativa espanyola de fàrmacs.

D’acord amb les anàlisis dutes a terme pel Laboratori Oficial de Control de l’AEMPS, els productes conté tadalafil o sildenafil, però en els seus prospectes sols es recullen una sèrie de productes d’origen vegetal. “Es presenten com un producte natural, ocultant al consumidor la seua vertadera composició i donant informació enganyosa sobre la seua seguretat”, explica l’organisme.

“En particular, la presència de sildenafil i/o tadalafil suposa un risc per a aquells individus especialment susceptibles de patir reaccions adverses amb el seu consum. Precisament aquests individus podrien recórrer a productes d’aquest tipus, pretesament naturals, a base de plantes, com a alternativa teòricament segura als medicaments de prescripció autoritzats”, argumenten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =