25n
25N
25N

Sanitat reforçarà el seu equip amb 174 contractes de reforç en el seu pla de contingència enfront de la grip

Sanitat reforçarà el seu equip amb 174 contractes de reforç en el seu pla de contingència enfront de la grip
10/01/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst realitzar un total de 174 contractacions de reforç, que s’emmarquen en el Pla de contingència enfront de la grip.

Aquest Pla contempla una sèrie de mesures a implementar en funció de l’evolució de l’augment de demanda assistencial per motius relacionades amb la patologia hivernal, especialment la grip, l’ona epidèmica de la qual, en la Comunitat Valenciana, sol iniciar-se a principis de gener i aconseguir el seu pic unes quatre o sis setmanes després.

Aquest Pla específic es va posar en marxa amb l’arribada d’aquest govern a fi de contindre l’increment de la demanda assistencial que, com tots els anys, acompanya l’arribada de la grip, tant en els centres de salut, com en els serveis d’Urgències i d’hospitalització.

D’aquesta manera, enguany estan previstes 174 contractacions. En concret, es preveu la contractació de 15 professionals de Medicina, 75 d’Infermeria, 59 de Tècnic en Cures Auxiliar d’Infermeria i 25 de zeladors o zeladores, amb una dotació pressupostària d’1.018.600 euros.

Les contractacions s’aniran realitzant en funció de la demanda assistencial en cada departament de salut.

Per províncies, a Castelló es reforçarà l’atenció de les urgències amb 15 contractes nous, a Alacant amb 49 i a la província de València amb 110 nous contractes.

Reforç i ampliació d’horaris

En Atenció Primària, el pla específic de contingència enfront de la grip també preveu la capacitat de reforçar els Punts d’Atenció Continuada (PAC) des dels Departaments de Salut, afavorint les consultes domiciliàries i alleugerint les agendes dels metges de família.

Aquest suport se suma al Pla de Reforços d’hivern, actiu des de l’1 d’octubre, que reforça les àrees de salut amb més desplaçats i que ha suposat la contractació de 97 professionals més en aquelles àrees de salut que compten amb un major número de desplaçats, la qual cosa suposa una inversió d’1,59 milions d’euros.

Cal assenyalar el reforç en l’assistència que també suposa l’obertura dels Punts d’Atenció Continuada (PAC), a partir de les 15.00 hores, que es va ampliar en 2019, amb la finalitat d’oferir una millor i més equitativa atenció sanitària a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =