25n
25N
25N

Sanitat prorrogarà les restriccions a la Comunitat Valenciana durant 21 dies més

La Conselleria de Sanitat incorporarà els test antígens per a la detecció precoç del coronavirus

Sanitat prorrogarà les restriccions a la Comunitat Valenciana durant 21 dies més
24/09/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ho ha anunciat aquesta vesprada. La Comunitat Valenciana prorrogarà durant 21 dies més les restriccions que afecten, especialment, al tancament de l’oci nocturn i a la limitació horària – fins a la 01.00 – en el sector de l’hostaleria. “De moment, no hi ha previsió de relaxar les mesures establides”.

I és que del nombre total de brots notificats fins hui, el 78% es produeixen en entorns socials. Per tant, tal com ha explicat, “el tancament de l’oci nocturn ens està ajudant a tindre un major control de la traçabilitat del virus”, ha apuntat Barceló.

La Comunitat Valenciana, des de l’última actualització, ha registrat 707 nous casos positius. Per províncies, 103 pertanyen a Castelló, 296 a Alacant i 308 a València. Així mateix, s’han notificat 688 altes, que eleven a 38.870 el nombre d’altes donades des de l’inici de la pandèmia. A més, s’han produït 8 noves defuncions per coronavirus.

En aquests moments, 463 persones romanen ingressades als hospitals valencians, de les quals 72 estan en UCI. Per províncies, 60 són de Castelló (8 en UCI), 168 d’Alacant (33 en UCI) i 235 de València (31 en UCI).

Actualment, la Comunitat Valenciana compta amb casos de coronavirus en 55 residències: 44 són residències de majors, 3 són centres de menors i 8 són centres de diversitat funcional. Un total de set residències es troba sota vigilància mèdica.

Finalment, Sanitat ha informat que el 90% dels brots detectats són de menys de 10 persones, i el 40% de les persones que donen positiu són asimptomàtiques. Per franja d’edat, el sector més afectat continua sent el comprés entre els 15 i els 34 anys, que representen el 31,7% dels casos, i entre els 35 i els 65 anys, que representen el 40%.

La incidència del coronavirus continua estant per baix de la mitjana espanyola, sent la comunitat autònoma amb menor incidència, encara que, com ha apuntat la consellera, “això no vol dir que la situació no puga canviar”. Per això, des de la Conselleria estan treballant per a implantar noves mesures de contenció i prevenció.

En aquest sentit, no sols ha anunciat que es reforçarà el personal sanitari amb la contractació de 241 auxiliars administratius per a les tasques de rastreig, 50 documentalistes sanitaris i 113 professionals de microbiologia, sinó que s’estan realitzant tots els tràmits per a la compra dels nous tests antígens.

Aquests tests permeten la detecció del coronavirus en tan sols 15 minuts, sense necessitat de passar per laboratori, i amb un percentatge de fiabilitat similar al de la PCR. Això sí, de moment només són efectius en persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19. Totes aquestes accions contribuiran a millorar el control del virus, però també ajudaran a destensar Atenció Primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − dos =